Schmitz Cargobull v sodelovanju s Kobal Transporti preizkuša EcoFlex prikolico

V drugi polovici meseca aprila so pri Schmitz Cargobull Slovenija (in v sodelovanju s podjetjem Kobal Transporti) pričeli s testiranjem polpriklopnika Schmitz Cargobull EcoFlex. Uporaba te prikolice prinaša do 10 % prihranek pri porabi goriva.

kobal-ecoflex-schmitz-prikolica
Prikolica EcoFlex omogoča, da se lahko zadnji del prikolice po potrebi dviga ali spušča.

Zaradi naraščajočih cen dizelskega goriva in potreb po zmanjšanju emisij CO2 postaja zmanjševanje porabe goriva s praktičnimi ukrepi vse pomembnejše aspekt pri zniževanju skupnih stroškov lastništva. Prikolice s ponjavo EcoGeneration lahko občutno zmanjšajo stroške povezane z gorivom in ogljični odtis vozil. Uporaba aerodinamične prikolice omogoča špediterjem doseganje večjih prihrankov, ne da bi se ti morali zateči k dragim in za poškodbe dovzetnim rešitvam. Po internih izračunih proizvajalca, naj bi se investicija v nakup teh prikolic povrnila v približno dveh letih.

Stalen nadzor 

Prikolica EcoFlex omogoča, da se lahko zadnji del prikolice po potrebi dviga ali spušča. Je standardnih dimenzij (dolžina, širina), medtem ko je notranja višina spredaj 2.700 mm in zadaj 2.200 mm. Prav tako je opremljena tudi s telematiko, s pomočjo katere lahko spremljamo standardne podatke o poziciji, podatke iz modulatorja, zgodovina poti, stanje kilometrov,… Dodatno je opremljena še s senzorji za nadzor tlaka v pnevmatikah, tako da so na nadzornem portalu vidni tudi ti podatki. Omeniti velja, da so sedaj vse polprikolice »100 % smart«, kar pomeni, da imajo vse vgrajeno osnovno telematiko, kupci pa prejmejo dostop do teh podatkov.

Tudi vaše podjetje lahko preizkusi novo generacijo prikolic EcoFlex

Pri podjetju Schmitz Cargobull Slovenija obenem vabijo tudi ostale zainteresirane stranke, da preizkusijo novo generacijo prikolic in se sami prepričajo v njen doprinos k zmanjšanju porabe goriva. Izkušnje podjetja Kobal transporti z novo generacijo polpriklopnikov vam bomo predstavili v eni izmed naslednjih številk revije Transport & Logistika in na spletnem portalu www.etransport.si .