Sanje vsakega voznika

Dobre voznike je težko najti in še težje obdržati. Finsko špedicijsko podjetje za ta namen uporablja prav poseben pristop – in sicer svoj 460 kW močan Mercedes-Benz Actros »Lowrider« tovornjak.

Sanje vsakega voznika

Direktor podjetja, Mika Auvinens, je tako svojemu vozniku Artu Simoli, v uporabo predal prav poseben tovornjak. Družinsko podjetje, Kuljetus Auvinen iz Helsinkov, ki je specializirano za silos prevoze, se tako ponaša s posebej predelanim tovornjakom. Za njegovo predelavo je bilo porabljenih več kot 6.000 delovnih ur, v notranjosti pa prevladuje vijolični velur in belo usnje. Zaradi svojega tovornjaka je podjetje poznano po celotni Finski in tudi ostalih državah. Tovornjak »Lowrider« je do sedaj prejel že sedem priznanj tako na Finskem, kot tudi Švedskem.

Od samega koncepta, pa do prvih testnih voženj je preteklo več kot eno leto. Za samo predelavo je bilo porabljenih neverjetnih 450.000 evrov. Še več kot to, pa je privilegij, ki ga ima voznik Arto Simola – verjetno eno izmed najbolj privlačnih in nenavadnih delovnih mest na svetu.

Fotogalerija