Renault Trucks novosti

Renault Trucks serija T in T High 2019 sta sedaj opremljeni z novimi motorji DTI 11 in DTI 13 Euro 6 Step D z novo generacijo sistema obdelave izpušnih plinov. Motorji so izdelani iz novih materialov, z vgrajenim senzorjem kakovosti AdBlue, medtem ko so sedmi injektor odstranili.

Renault Trucks novosti
Renault Trucks serija T in T High 2019 sta sedaj opremljeni z novimi motorji DTI 11 in DTI 13 Euro 6 Step D z novo generacijo sistema obdelave izpušnih plinov.

Renault Trucks model T 2019 je opremljen z novo generacijo Optivision sistema. Prediktivni regulator za optimizacijo prestavljanja hitrosti uporablja topografijo cest, podatke pa shranjuje neposredno v sistem vozila, s čimer so zagotovljeni natančni podatki, tudi ob izgubi GPS signala. Eco Cruise Control ponuja nove nastavitve, ki zmanjšujejo porabo goriva. Kombinacija teh izboljšav in nove opreme strankam omogoča doseganje 3-odstotnega zmanjšanja porabe goriva, v primerjavi s prejšnjo generacijo. 


Dodatki v notranjosti so narejeni iz karbonskih vlaken. Za dobro počutje voznika sta tu črna usnjena sedeža. Masko hladilnika in stranska ogledala je možno izbrati v sijaj črni ali eloksirani oranžni barvi. Renault Trucks T in T High verzije 2019 so že na voljo za naročilo.

Distribucijski segment

Poleg različice T in T High pa so predstavili tudi različico za distribucijski segment, Renault Trucks D in D Wide. Nove različice vozil imajo izboljšano aerodinamiko in nudijo vozniku več udobja skupaj z novimi motorji DTI 5, DTI 8 in DTI 11 Euro 6 Step D. Motorji imajo novo motorno elektroniko, nov sistem hlajenja olja, novo vodno črpalko nizkega pretoka in novo generacijo filtra trdnih delcev. Kombinacija nove opreme in izboljšav motorjev omogoča prihranek goriva do 7 odstotkov v primerjavi s prejšnjo generacijo. 

Optimizirana aerodinamika modelov Renault Trucks D in D Wide prinaša tudi nižjo porabo goriva. Novi so stranskimi deflektorji in nastavljivi strešni deflektorjem, ki ga lahko, zahvaljujoč dvanajstim nastavitvam, prilagodite vsem vrstam okvirjev. 


Za večjo varnost in udobje pri vožnji, so Renault Trucks D in D Wide modeli opremljeni z novimi sistemi za pomoč voznikom. Prilagodljivi tempomat Adaptive Cruise Control (ACC) z vgrajenim nastavljivim omejevalnikom hitrosti (Adjustable Speed Limiter) samodejno vzdržuje varnostno razdaljo za spredaj vozečim vozilom, s tem pa se olajša vožnja v gostem prometu (prometnih zastojih), hkrati pa se zmanjša tudi utrujenost voznika. Stikala za oba sistema so postavljena na doseg voznika, kar vodi do varnejše in učinkovitejše vožnje. 

Renault Trucks D in D Wide 2019 so že na voljo za naročilo in so združljivi tudi z uporabo biodizelskega goriva. Na voljo je tudi različica, ki deluje na CNG gorivo.