Prva mreža avtonomnih tovornih vozil na svetu

Goodyear se v zadnjih letih še izraziteje usmerja v iskanje tehnoloških rešitev, ki bodo odgovarjale na številne izzive mobilnosti v prihodnosti. V ta namen je med drugim lani napovedal sklenitev strateškega partnerstva s podjetjem TuSimple, ki se ponaša s prvo mrežo avtonomnih tovornih vozil na svetu, imenovano Autonomous Freight Network (AFN).

podjetje-tusimple-se-ponaša-s-prvo-mrežo-avtonomnih-tovornih-vozil-na-svetu
Podjetje TuSimple se ponaša s prvo mrežo avtonomnih tovornih vozil na svetu.

To partnerstvo je Goodyear sedaj še poglobil, saj je podjetje TuSimple dodal v investicijski portfelj svojega sklada tveganega kapitala Goodyear Ventures

Enote podjetja TuSimple za upravljanje samovozečih tovornjakov se nahajajo v ZDA, na Kitajskem, Japonskem in v Evropi. Ključne elemente ekosistema podjetja predstavljajo digitalni zemljevidi, samovozeči tovornjaki, strateško razporejeni terminali in sistem za upravljanje avtonomne flote vozil. Cilj podjetja je razviti tržno rešitev za avtonomno vožnjo četrte stopnje, ki bo z večjo varnostjo, nižjimi stroški ter zmanjšanjem emisij preoblikovala logistično industrijo. 

Obe podjetji si delita skupno vizijo trajnostne transportne industrije, zato bo Goodyear v sklopu partnerstva poleg dobave pnevmatik in rešitev za njihovo upravljanje izvajal tudi številne raziskave. Namen teh bo zagotavljanje natančnejšega predvidevanja vzdrževanja, boljše razumevanje vzdržljivosti pnevmatik ter zmanjševanje ogljičnega odtisa voznih parkov.

Video predstavitev avtonomne tehnologije podjetja TuSimple si lahko ogledate na povezavi

Fotogalerija