Prva “električna” avtobusna linija na daljših relacijah

FlixBus, evropski vodja v prevozih potnikov, investira v E-mobilnost, kot prvo podjetje v svetu, ki začenja s testiranjem E-Busa (električnega avtobusa) na daljših relacijah. V začetku aprila bo prvi električni Flix-E-Bus začel s testnimi vožnjami v Franciji na relaciji od Pariza do Amiensa. Drugi Flix-E-Bus bo svojo krstno vožnjo doživel poleti iz Hassena proti Baden-Württembergu, kot del širjenja nemške domače mreže v času turistične sezone.

Flixbus

“Želimo oblikovati bodočnost mobilnosti. Čeprav je nabavna cena E-busov trenutno bistveno dražja, smo prepričani, da se bo ta investicija na daljši rok izplačala in pripomogla tako k razvoju podjetja, kot tudi veliko pomenila našim uporabnikom in bila prijaznejša okolju.” - André Schwämmlein, ustanovitelj in izvršni direktor FlixBusa.

“Kot ponudnik storitev najavljamo  svojevrsten mejnik v svetu mobilnosti. Prav tako je prvi E-Bus na daljše relacije sporočilo proizvajalcem, da investirajo in začnejo razvijati alternativo dizelskim vozilom. Trajnostna mobilnost ni vezana samo na vožnjo oziroma prevoz potnikov, ampak tudi na socialne in ekološke  vidike potovanja.” - dodaja André.

FlixBus je ponudil možnost vsem, da potujejo trajnostno

Potovanje z avtobusom je eden od ekološko najprimernejših načinov prevoza potnikov, zahvaljujoč sodobni floti in možnosti prevoza večjega števila potnikov v enem samem vozilu. Potniki, ki za daljša potovanja izberejo avtobus namesto avtomobila, s tem zmanjšajo emisije CO2 tudi do 80 procentov. 

“Trenutni trend se odmika od potrebe uporabe osebnega avtomobila in gre v smeri deljene ekonomije  oziroma razvoja urbanega, modernega in okolju prijaznega javnega prevoza, kot je avtobus. FlixBus je ponosen na to, da je prvi v spodbujanju sprememb pri odvisnosti od prevozov, ki bazirajo na fosilnih gorivih, s ponudbo potovanj po Evropi, ki so prijaznejša do okolja.” - pravi André.

FlixBus bo v prihodnjih mesecih nadaljeval z investiranjem v razvoj mreže in storitev, tako na globalni ravni, kot tudi na področju regije CEE South.

Da bi zagotovili pametno in zeleno mobilnost, dostopno vsem, ki si želijo doživetji po svetu, je FlixMobility začel z realizacijo dveh ključnih projektov: FlixTrain, prvi zeleni vlak, ki z vožnjami začenja 23. marca v Nemčiji in začetek voženj FlixBusa na ameriškem tržišču, natančneje v Kaliforniji, spomladi 2018.