Pri Davidovem hramu jih imajo dvajset

Fuso Canter je svetovni igralec, saj ga lahko najdemo tako v velemestih kot najbolj odročnih krajih po vseh celinah. Zagotovo je prodajna uspešnica postal zaradi svoje kakovosti, enostavnosti in velike uporabnosti.

Fuso
Canterji Davidovega hrama s kratko medosno razdaljo so dovolj majhni in okretni za mestne ulice, a imajo vseeno dovolj veliko nosilnost.

Pred desetletjem Canterjev na naših cestah skoraj ni bilo videti, sedaj pa jih je vedno več. Lastniki se zanje odločajo zaradi majhnih mer, zmogljive šasije in podvozja ter nezahtevnega vzdrževanja. Ti majhni tovornjaki so zelo uporabni za mestno distribucijo, komunalno in gradbeno dejavnost, prav tako lahko vozijo po ozkih vaških cestah in gozdnih kolovozih. Naročite lahko tudi takšne s štirikolesnim pogonom. 

Flota Canterjev

Davidov hram je grosistično trgovsko podjetje, v katerem so razvili učinkovit logističen sistem za dostavo pijače in živil do kupčevih vrat. Ker veliko njihovih strank deluje v natrpanih mestnih središčih, so morali izbrati ustrezna vozila, s katerimi se lahko prebijejo skozi ožine starih mestnih jeder. Ko so naleteli na Canterja, so ugotovili, da je prikladen za takšne naloge. V svojem avtoparku imajo že dvajset teh malih tovornjakov – seveda je njihova flota dosti večja in v njej so tudi večji tovornjaki. 

Nadgradnje po meri 

Distribucija pijače in živil zahteva ustrezne nadgradnje. Marsikatero je mogoče naročiti že pri proizvajalcu, a pri Davidovem hramu so navezali partnersko sodelovanje z domačim AMK Servisom. Pri Autocommercu kupijo šasijo s kabino, pri AMK Servisu pa jim nadgradnjo izdelajo po meri. Odprt zaboj z aluminijastimi stranicami nadgradijo z aluminijasto konstrukcijo s ponjavo. Gre za sodobne drsne ponjave z napenjalci, ki omogočajo hitro odpiranje za strojno nalaganje z boka v skladišču. Ob tem največkrat naročijo še hidravlično nakladalno ploščad, saj s tem dostavljavcu olajšajo delo in nalaganje ter razlaganje pospešijo.

FusoNadgradnje in še kaj več 
V AMK Servisu izdelujejo nadgradnje in drugo dodatno opremo za tovorna in dostavna gospodarska vozila, tudi za hlajen, zamrznjen ter občutljiv tovor. Gre za celoten paket, od tehniških načrtov, koordinacije s proizvajalcem vozila in s podizvajalci, do priprave dokumentacije. Nadgradnje lahko opremijo z različnimi pritrdišči za varen prevoz tovora, s hidravličnimi nakladalnimi ploščadmi, z zračnimi blazinami in s spojlerji. Kupci lahko pri njih običajne kabine nadgradijo v spalne s toplozračnimi grelci. Nadgradnje znajo prilagoditi za električna in druga alternativno gnana gospodarska vozila.
Za vse našteto imajo strokovno ekipo z bogatimi izkušnjami in zato jamčijo kakovostno izdelavo ter dolgo življenjsko dobo nadgradenj. Najdete jih ob regionalni cesti med Ljubljano in Vrhniko.

Podpora nadgraditeljem

Pri Daimler Truck – v ta koncern spada Fuso – veliko pozornosti posvečajo sodelovanju z nadgraditelji. Ti pri Autocommercu, ki to znamko zastopa pri nas, lahko dobijo vse informacije za izdelavo nadgradnje – od osnovnih načrtov (izmere, mesta za pritrjevanje) do nasvetov in pomoči pri posameznih praktičnih rešitvah.

FusoZ Z avtomatiziranim menjalnikom je odličen
V Ljubljani sem prisedel k Armenu. Ta je povedal, da mu je pri novih Canterjih najbolj všeč avtomatiziran dvosklopčni menjalnik, ki vožnjo precej olajša. Takoj za njim je pohvalil izjemno okretnost vozila in nizko kabino, saj pri dostavi pogosto vstopa in izstopa. Pravi, da je tudi sedež dovolj udoben in volanski servo ravno prav pomaga. Da je v vročem dopoldnevu klimatska naprava svoje delo opravljala korektno, sem se pa lahko prepričal sam.

FusoNadgradnja z močno konstrukcijo in drsno ponjavo z dodano nakladalno ploščadjo se je v praksi izkazala dobro, kar potrdi tudi voznik in dostavljavec Armen Xhelovci.

FusoZaradi drsne ponjave je enostavno tudi nalaganje s strani.

Rasto OderlapSodelovanje na zdravih temeljih
»Izjemno veseli smo, ko se stranke vrnejo k nam. Takrat vemo, da so z vozilom, ki so ga naročile, in servisom, ki ga zagotavljamo, zadovoljni. Znamka Fuso v Sloveniji še ni dolgo poznana, a so v relativno kratkem času njihovi mali tovornjaki – Canterji – že pridobili sloves kakovostnih, zanesljivih in trpežnih vozil. K temu veliko pripomorejo zadovoljne stranke, bolje rečeno partnerji, kakršen je Davidov hram. Veseli smo sodelovanja z njihovimi predstavniki in vsake njihove povratne informacije.
Če naše stranke potrebujejo nadgradnjo, jim lahko pri tem pomagamo z že pripravljenimi rešitvami. Kadar pa že sami sodelujejo z nadgraditeljem in je pri izdelavi nadgradenj potrebna kakršna koli dodatna informacija ali pomoč, smo vedno tukaj in pripravljeni na sodelovanje. Tega pa, verjamem, bo vedno več, saj je v ponudbo prišel eCanter, ki je za mestno distribucijo naravnost idealen. Na eni strani v že tako obremenjenem mestnem okolju ne izpušča škodljivih snovi v zrak in povzroča dosti manj hrupa, po drugi pa je zanimiv tudi s finančnega zornega kota, sploh če njegov lastnik električno energijo pridobiva iz lastnega vira,« je povedal Rasto Oderlap, direktor Autocommerca.

AMK ServisRadi delamo z Davidovim hramom
Odgovorni pri Davidovem hramu natanko vedo, kakšno nadgradnjo in s kakšno hidravlično nakladalno ploščadjo potrebujejo. »Če kupec ve, kaj potrebuje, zelo hitro najdemo optimalno rešitev tako po tehniški kot cenovni plati. Z Davidovim hramom nam je uspelo vzpostaviti partnerski odnos, od katerega imamo koristi vsi. Skozi praktične izkušnje se učimo drugi od drugih in tako izboljšujemo naše produkte, zato si želimo čim več takšnih strank,« je povedal Marko Krmavnar, direktor AMK Servisa, d. o. o.

FusoCanter nam je pisan na kožo
»Znamko Fuso so nam predstavili zastopniki podjetja Autocommerce, s katerimi sodelujemo že vrsto let. Odločili smo se za Canterje, ker potrebujemo manjša okretna tovorna vozila, ki imajo večjo nosilnost kot kombiji. Dokaj ugodna cena predstavlja še drugo prednost. Zadovoljni smo s kakovostjo in vzdržljivostjo Canterjev, saj potrebujejo zelo malo popravil. Njihove konkurenčne prednosti so: velik tovorni prostor in okretnost ob nizkih nabavni ceni in vzdrževalnih stroških. Do konca garancijske dobe jih servisiramo v pooblaščenem servisu, nato pri zunanjem izvajalcu, manjše stvari pa postorimo sami. Poraba goriva je primerljiva z drugimi našimi vozili in konkurenčna. Ne nazadnje je pomembno, da so z njimi zadovoljni tudi vozniki, ki vozila hvalijo predvsem zaradi okretnosti.
Naročamo različice s skupno maso 3,5 do 7 ton, zadnje čase modela Canter 7C15 in 7C18, saj je nosilnost za nas pomembna. Nadgradnje nam izdelujejo pri AMK Servisu, kjer smo jih doslej naročili okoli trideset – tudi za druga vozila. Prepričali so nas s svojo kakovostjo, konkurenčnostjo, profesionalnim odnosom in dobavo nadgradenj znotraj dogovorjenega roka.
Ker veliko vozimo po mestih, kjer dnevne razdalje znašajo do 100 kilometrov, se zanimamo tudi za električne eCanterje. Elektrifikacija je v skladu z usmeritvijo podjetja v zmanjševanje okoljskih pritiskov. Na strehe naših objektov bomo namestili sončne elektrarne in bomo na ta način energetsko bolj samooskrbni,« je sklenil direktor Davidovega hrama, Dušan Žehelj.