Prenovljeni razred V

V Slovenijo je zapeljal prenovljeni razred V, zasnovan za sodobne potrebe in želje številnih uporabnikov, ponovno dokazuje svojo edinstvenost in nadaljuje dediščino izjemnosti. S še privlačnejšo obliko, potniško kabino z razširjenimi funkcijami udobja in naprednimi sistemi za pomoč vozniku.

Mercedes-Benz V
Mercedes-Benz V | Foto: Martina Kermavner

Razred V je izjemno priljubljen na evropskem in azijskem trgu. Zanj se odločajo tako družine in ljubitelji dejavnosti na prostem, ki vozilo potrebujejo za vsakodnevno rabo, kot samostojni podjetniki, ki vozilo uporabljajo tudi za posel, in podjetja, ki ponujajo posebne VIP-prevoze. V prenovljeni obliki ne sledi samo najnovejšim trendom digitalizacije, temveč jih celo presega, s čimer Mercedes-Benz ponovno potrjuje sloves pionirja inovativnosti in stilistične odličnosti.

Mercedes-Benz V

Oblikovna privlačnost in profil vrednot razredov V in EQV sta prvovrstna. Oblikovalci v Stuttgartu so s serijo premišljenih idej oblikovali še bolj privlačno podobo velikoprostorskega vozila, ki sledi oblikovalskemu jeziku aktualnih osebnih vozil Mercedes-Benz. Sprednji del vozila zaznamujeta predvsem vpadljiva maska hladilnika v različnih oblikah, ki je lahko opremljena tudi s svetlobnim pasom LED, in značilen odbijač, zaradi česar ima prenovljeni razred V še izrazitejšo obliko in močnejšo vizualno prisotnost. Zasnova individualnega prilagajanja s privlačnima linijama AVANTGARDE in EXCLUSIVE ter številnimi oblikovnimi paketi je še vedno na voljo, na izbiro pa je tudi vizualno osupljivejša linija AMG, ki z masko hladilnika v obliki diamanta s kromirano mrežo poskrbi za poseben športni poudarek. Najbolj ekskluzivno različico razreda V z opremo EXCLUSIVE prvič krasi tudi prestižna, pokončna Mercedesova zvezda na pokrovu motorja. Dodaten stilistični poudarek pri vseh modelih pa zagotavljajo elegantno oblikovani prilagodljivi žarometi MULTIBEAM LED, ki so glede na linijo opreme vključeni standardno ali na voljo kot dodatna oprema. Na zadku za poseben videz poskrbijo nov kromiran okrasni trak z napisom Mercedes-Benz in na novo oblikovane luči LED s temnejšo obrobo za natančneje definiran svetlobni snop. Posodobljeni videz zaokrožajo nova platišča iz lahke kovine z optimizirano aerodinamično obliko v dimenzijah 43,2, 45,7 in 48,3 cm (17, 18 in 19 palcev) ter pet zunanjih barv laka.

Mercedes-Benz V

Notranjost prenovljenega razreda V temelji na digitalizaciji ter sledi trendu sodobnosti in jasnosti. V središču pozornosti je preoblikovana armaturna plošča v visokotehnološki obliki, opremljena z dvema širokokotnima 12,3-palčnima zaslonoma, elegantnimi prezračevalnimi šobami in volanom nove generacije s kapacitivnim prepoznavanjem držanja volana. Prečiščena zasnova kombiniranega instrumenta voznikom omogoča boljšo preglednost, preoblikovana sredinska konzola po želji podpira brezstično polnjenje pametnih telefonov, dodatno pa je obogatena tudi s funkcijo KEYLESS Start. Še več udobja omogočajo ogrevan volan, možnost zatemnitve zadnjega dela potniške kabine za prijetnejšo vožnjo ponoči in serijsko vgrajena drsna vrata na levi strani vozila.

Mercedes-Benz V

Podobno kot v razredu S, luksuzni sedeži za prvo vrsto zadnjih sedežev iz sklopa dodatne opreme razvajajo s funkcijami nagiba in masaže ter klimatizacije. Tako je vožnja v vozilu razreda V – tudi če se uporablja za posebne prevoze – sproščujoča in blagodejna. Za večjo individualnost in prilagoditev trenutnemu počutju poskrbi ambientna osvetlitev v 64 barvah.

Mercedes-Benz V

Fotogalerija