Prehiteli so Teslo

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) je v okviru Tokyo Motor Showa napovedal popolno elektrifikacijo vseh tovornih vozil in avtobusov znamke Fuso, s čimer so prehiteli predstavitev težko pričakovanega Tesla tovornjaka. Serijska proizvodnja naj bi se pričela v prihodnjih letih.

Prehiteli so Teslo

Z novim modelom E-Fuso Vision One je MFTBC postal prvi proizvajalec z lastno »električno« znamko tovornjakov in avtobusov. S predstavitvijo prvega popolnoma električno gnanega tovornjaka z dosegom do 350 km, so pri podjetju jasno nakazali smer, v katero se bo področje gospodarskih vozil razvijalo.

  • Mitsubishi bo elektrificiral celotno linijo tovornjakov in avtobusov
  • Tovornjak Vision One Electric ima doseg do 350 kilometrov
  • E-Fuso Vision One je popolnoma električno gnan tovornjak 

E-Fuso Vision One je koncept popolnoma električnega tovornega vozila z dovoljeno skupno maso 23 ton in nosilnostjo približno 11 ton, kar je samo 2 toni manj kot pri različici z dizelskim motorjem. Pri kapaciteti baterij 300 kWh naj bi tovornjak dosegel razdaljo do 350 kilometrov, namenjen pa je regionalnim prevozom in mestni dostavi. Na razvoj električnega pogona za težje tovornjake in prevoze na dolge razdalje pa bo potrebno še nekoliko počakati. Kot napovedujejo pri MFTBC se bo serijska proizvodnja modela E-Fuso Vision One pričela v predvidoma štirih letih, prodajal pa se bo na Japonskem in v Evropi.