Povečevanje produktivnosti

Ford Pro je napovedal pomembne posodobitve za povečanje zmogljivosti in produktivnosti vozil, ki bodo leta 2024 na voljo za model Transit in so namenjene podjetjem, da bi lahko naredila več in optimizirala svoje poslovanje.

Ford Transit
Ford Transit | Foto: Ford

Modela Ford Transit in E-Transit sta dobila obsežno nadgradnjo standardnih funkcij povezljivosti in možnost brezžičnega posodabljanja Ford Power Up. Nova programska oprema poenostavlja predelave na poprodajnem trgu in omogoča avtomatizacijo ponavljajočih se opravil za voznike, ki pogosto opravijo tudi 150 dostav na dan. Izboljšave podvozja in možnost osemstopenjskega samodejnega menjalnika povečujejo nosilnost ter izboljšujejo zmogljivost, vodljivost in učinkovitost vozila.

Izboljšana tehnologija v sklopu serijske opreme

Da bi strankam vseh poklicev pomagal doseči prednosti produktivnosti povezanih gospodarskih vozil, Ford Pro še naprej širi digitalne zmogljivosti svoje ponudbe gospodarskih vozil Transit in E-Transit. Nove funkcije za modelno leto 2024 v Evropi vključujejo:

  • sistem za komunikacije in informacije SYNC 4, podprt z 30,5 cm (12'') osrednjim zaslonom na dotik in 20 cm (8'') digitalno instrumentno ploščo za intuitivno kabino, osredotočeno na voznika, ter funkcijo Connected Navigation za prometne informacije v realnem času, ki voznikom pomaga načrtovati poti in se držati urnika;
  • Fordov najnovejši modem 5G, ki Transitovim pametnim tehnologijam zagotavlja superhitro povezljivost in brezžične posodobitve Ford Power-Up za izboljšanje produktivnosti vozila brez obiska servisa;
  • novo tehnologijo za pomoč pri dostavah Delivery Assist – na voljo pri furgonih E-Transit in Transit z dolgo medosno razdaljo in samodejnim menjalnikom: ta avtomatizira ponavljajoča se varnostna opravila za voznike, ki pogosto opravijo do 150 dostav na dan, zdaj pa lahko prihranijo do 20 sekund pri vsaki dostavi. Prestavljanje v parkirni položaj ustavi motor, vklopi opozorilne utripalke in alarmni sistem ter zaklene vsa vrata, ki jih voznik ne uporablja za izstop iz kabine ali dostop do pošiljk. S pritiskom na zavorni pedal voznik ponovno zažene motor in izklopi varnostne utripalke;
  • sistem za integracijo nadgradenj Upfit Integration, ki so ga razvili v družbi Ford Pro: voznikom omogoča upravljanje naknadno vgrajene opreme prek digitalnih gumbov na serijskem zaslonu na dotik v kabini in povezavo s programskimi paketi Ford Pro za nadzor na daljavo – na primer za spremljanje temperature v hlajenih vozilih, ki prevažajo farmacevtske izdelke ali hrano in pijačo, kjer je neprekinjeno hlajenje bistvenega pomena.

Ford Transit

Zasnova za večjo uporabnost, učinkovitost in zmogljivost

Celovit nabor naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki zagotavljajo večjo varnost voznika in tovora, bo leta 2024 del serijske opreme Transita, vključno s sistemom za pomoč pri preprečevanju naleta s samodejnim zaviranjem v sili, sistemom za opozarjanje na zapuščanje in pomočjo pri ohranjanju voznega pasu ter inteligentnim sistemom za pomoč pri hitrosti. Paketi za pomoč vozniku vključujejo sistem za nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na prečni promet, inteligentni aktivni tempomat s funkcijo usmerjanja v sredino voznega pasu in funkcijo Stop & Go ter samodejno pomoč pri parkiranju s 360-stopinjsko kamero. Navedeni sistemi voznikom zagotavljajo dodatno varnost, upravljavcem pa lahko pomagajo zmanjšati čas, ko vozila niso na voljo, popravila in stroške zavarovanja.

Osemstopenjski samodejni menjalnik

Modelno leto 2024 uvaja novo možnost osemstopenjskega samodejnega menjalnika za Transite s pogonom na sprednji kolesi, ki izboljša zmogljivost, učinkovitost in možnost vleke tovora. Novi menjalnik povečuje zmogljivosti pri prevozu z dovoljeno skupno maso vozila do 4.250 kilogramov in dovoljeno skupno maso vozila in prikolice 6.000 kg – kar pomeni povečanje za 700 oziroma 1.750 kilogramov.

Nova pesta koles in zavorni sistemi odvisno od konfiguracije vozila zmanjšajo težo do 27 kilogramov. Zasnova omogoča tudi lažjo menjavo zavor, kar čas servisiranja pri menjavi vseh štirih zavornih kolutov skrajša za do dve uri. Nova 40,6 cm (16'') platišča so del serijske opreme vseh različic vozil modelnega leta 2024.

Ford Transit

Povečana osna obremenitev

Za modele s sprednjim pogonom je zdaj na voljo nov paket za povečano osno obremenitev, ki povečuje največjo dovoljeno obremenitev sprednje osi s 1.850 na 2.000 kilogramov, kar omogoča še večji potencial za predelave ter prihrani čas in napor upravljavcev z zmanjšanjem zahtev po porazdelitvi tovora. Ford Pro pričakuje, da bo to še posebej koristilo pri uporabi za prevoz konj ali dostavnikih z nizkim nakladalnim pragom, ki zahtevajo preprost dostop do tovornega prostora in veliko nosilnost.

Najnovejša modela Transit in E-Transit bodo kupci lahko naročili v kratkem, proizvodnja bo stekla prihodnje leto, dobave pa so predvidene od poletja 2024. Ford E-Transit je od svoje predstavitve leta 2022 postal nedvomno vodilni v segmentu dvotonskih električnih vozil, saj predstavlja več kot 50 odstotkov vseh v Evropi prodanih električnih vozil v svojem segmentu.