Posodobitev legendarnega Transporterja

Od predstavitve Volkswagnovega modela T1 do predstavitve T6.1 je preteklo 70 let. Nobeno drugo gospodarsko vozilo na svetu se ne more pohvaliti s tako dolgo zgodovino. Volkswagen T6.1 pa s svojo »pomladitvijo« in številnimi novosti trenutno spada med naprednejša gospodarska vozila na trgu. T 6.1 oziroma »Bulli«, kot mu ljubkovalno pravijo v nekaterih državah, je postal bolj povezan z zunanjim svetom kot kadarkoli do sedaj.

Posodobitev legendarnega Transporterja
Posameznih sprememb sta bili deležni tako zunanjost kot tudi notranjost.

Prenovljena instrumentna plošča je prvič na voljo s popolnoma digitalnimi instrumenti (premer 10,25 palca), ki ustvarjajo novo digitalno arhitekturo. Vsi infozabavni sistemi so standardno povezani s spletno enoto za povezovanje (OCU), ki s tovarno in ponudniki storitev komunicira preko vgrajene eSIM kartice. Kot poudarjajo pri Volkswagnu, bo strankam na voljo več paketov z različno količino prenosa podatkov, medtem ko bodo posodobitve navigacijskega sistema in avtomobilske infrastrukture izvzete iz te količine. Celotne storitve so združene pod skupnim imenom We Connect in We Connect Plus, za upravljavce voznih parkov je na voljo We Connect Fleet. 


Ima karizmo 
Posameznih sprememb sta bili deležni tako zunanjost kot tudi notranjost. Podrobnejši pogled razkriva večjo sprednjo rešetko, ki skupaj z odbijačem tvori stilsko celoto. Vsi sprednji elementi, vključno z žarometi in blatniki, so novi, vendar tipični za T6. Na vseh različicah dve kromirani prečki povezujeta nove žaromete z rešetko hladilnika. Linije obeh prečk se nadaljujejo kot dnevne LED-luči. Na voljo je šest na novo zasnovanih različic platišč, šest novih barv zunanjosti in sedem prav tako kombiniranih dvobarvnih kombinacij. 

Več o novem T6.1 pa si boste lahko prebrali v septembrski številki revije Transport & Logistika

Fotogalerija