Posebna serija modela XG+

DAF Trucks predstavlja posebno serijo modela DAF XG+ z bogato opremo in posebnim izgledom, s katerim bodo proslavil 75-letnico proizvodnje tovornjakov v Eindhovnu.

DAF XG+ edition
DAF XG+ edition | Foto: DAF Trucks

DAF XG+ je osnova za posebno izdajo modela, ki obeležuje 75 let proizvodnje tovornjakov DAF. Tovornjak je opremljen z zmogljivim motorjem PACCAR MX-13 (480 KM/355 kW), ki je lahko opcijsko opremljen z motorno zavoro MX, ki slovi kot najmočnejša motorna zavora. Za optimalno učinkovitost je vsako vozilo opremljeno s celotnim paketom usmerjevalcev zraka. Skupaj s sistemom kamer namesto vzvratnih ogledal DAF Digital Vision System in digitalnimi kamerami Corner Eye to zagotavlja najboljšo aerodinamiko in najvišjo učinkovitost porabe goriva.

DAF XG+ edition

Oprema za voznikovo udobje

Za največje udobje je posebna izdaja modela opremljena z luksuznimi ogrevanimi vrtljivimi sedeži z usnjenim oblazinjenjem. Vrhunski avdio sistem z 8 zvočniki vključuje nizkotonec za neprimerljivo zvočno izkušnjo. In seveda je v tem edinstvenem XG+ serijsko vgrajena tudi 80 centimetrov široka postelja za udoben počitek. Vsak tovornjak iz te serije je opremljen s privlačnim 'voznikovim paketom', ki med drugim vključuje nočno ključavnico DAF, mikrovalovno pečico in celoten komplet luksuznih talnih predpražnikov.

Posebna serija, ki obeležuje 75 let proizvodnje tovornjakov DAF je obarvana v elegantno srebrno kovinsko barvo, z edinstvenimi črnimi in rumenimi črtami, ki označujejo mejnik proizvodnje DAF. Za piko na i poskrbijo aluminijasta platišča Alcoa Dura-Bright. To edinstveno posebno izdajo je že mogoče naročiti, prve dobave pa so predvidene ob koncu poletja.

Fotogalerija