Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2018

V Portorožu se je v petek zaključil tri-dnevni mednarodni poslovno-logistični kongres Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2018, ki ga je organiziralo Slovensko logistično združenje.

Logistični kongres

V 3 dneh se je zvrstilo več kot 20 predstavitev dobrih praks in 4 okrogle mize s področja upravljanja kadrov v logistiki,  spregovorili so o priložnostih sodelovanja med naročniki in uporabniki logističnih storitev, o tehnologijah prihodnosti, ki bodo vplivale na oskrbno verigo ter o učinkovitosti in produktivnosti v procesih interne logistike. Sodelovalo je več kot 30 predavateljev in Slovenije in tujine. Še posebej je bil mednarodno obarvan program današnjega dne, ko je potekala dinamična razprava tudi med člani Združenja špediterjev jugovzhodne Evrope. Prisotnost uglednih članov omenjenega združenja so izkoristili tudi za podpis deklaracije, s katero pozivajo vlade, da omogočijo hitrejši razvoj vsega transporta in logistike v regiji.

Kongresa se je udeležilo več kot 230 udeležencev in gostov, kar kongres uvršča med največje logistične dogodke v Sloveniji in širši regiji.

Sogovorniki na okrogli mizi »Kompetence logista danes, jutri, 2025. Ali smo lahko pri sodelovanju šolstva in gospodarstva (še) boljši?« (Foto: KoKa Press)

Na kongresu je bilo podeljeno tudi četrto priznanje za življenjsko delo na področju logistike. Priznanje je šlo v roke Bruno Koreliču. G. Korelič je svoje delovanje v logistiki začel že takoj po diplomi. Največji del njegovega poslovnega življenja pa je bilo posvečeno Luki Koper, ki jo je zaznamoval od leta 1977 do 2005. V letih svojega delovanja je prejel številna priznanja, leta 2001 tudi priznanje „Manager leta“.

Bruno Korelič, dobitnik priznanja za življenjsko delo na področju logistike (Foto: KoKa Press)

Dosedanji dobitniki priznanja za življenjsko delo: Rok Svetek, dr. Livio Jakomin, Bruno Korelič, Janko Pirkovič (Foto: KoKa Press) 

 

Fotogalerija