Od leta 2020 bodo CO2 nevtralni

Z uvedbo lastnega programa Net Zero Carbon podjetje Kuehne + Nagel aktivno pripomore k zmanjšanju CO2 emisij v prometu in logistiki po vsem svetu. Poleg nenehnega zmanjševanja lastnih emisij CO2, podjetje sedaj kupcem ponuja tudi rešitve za zmanjšanje odtisa CO2 v njihovih dobavnih verigah.

Od leta 2020 bodo CO2 nevtralni
Podjetje je začelo lastne projekte v naravi v Mjanmaru in na Novi Zelandiji ter investiralo v različne projekte. Ti so povezani z nadomeščanjem CO2 na naravi, kjer se iz ozračja odvaja ogljik.

Z uporabo velike velikih podatkov in novih digitalnih platform je tako izbiro transportnih poti in načinov moč optimizirati tudi z vidika zmanjševanja emisij CO2. Kot pionir v tej panogi, se je podjetje Kuehne + Nagel odločilo, da bo proaktivno zmanjšalo ogljični odtis na področju prevoznih storitev, ki jih opravljajo njegovi dobavitelji - letalske družbe, ladijske družbe in prevozniki. Pri Kuehne + Nagel težijo k celoviti nevtralizaciji izpustov CO2 do leta 2030. Prvi korak bo, da bodo od leta 2020 dalje vse pošiljke, razen kontejnerji, ogljično nevtralne.
Deluje na treh področjih
Program Kuehne + Nagel Net Zero Carbon deluje na treh področjih: odkrivanje, zmanjšanje in kompenzacijo CO2. Podjetje je začelo lastne projekte v naravi v Mjanmaru in na Novi Zelandiji ter investiralo v različne projekte. Ti so povezani z nadomeščanjem CO2 na naravi, kjer se iz ozračja odvaja ogljik. Pridobljeni emisijski krediti so v skladu z najvišjimi mednarodnimi standardi.

Emisije bodo do leta 2020 v celoti kompenzirane
V zadnjih letih je Kuehne + Nagel znatno zmanjšal lastni odtis CO2, za kar si prizadevajo tudi v bodoče. Programi za stalno usposabljanje ohranjajo in širijo okoljsko ozaveščenost zaposlenih. Na primer, videokonference vse bolj nadomeščajo poslovna potovanja. Neposredne emisije CO2, ki se jim ne bo mogoče izogniti, bodo do leta 2020 v celoti kompenzirane.Dr. Detlef Trefzger, izvršni direktor Kuehne + Nagel International AG, komentira: "Kot eno izmed vodilnih logističnih podjetij po vsem svetu, priznavamo odgovornost, ki jo imamo do okolja, našega ekosistema in v končni fazi tudi do ljudi. Današnja objava temelji na paketu ukrepov za boj proti emisijam CO2 in zagotavljanju trajnostnih in inovativnih rešitev dobavne verige - z roko v roki z našimi dobavitelji in kupci. Tako podpiramo cilj pariškega sporazuma, da se globalna temperatura dvigne za maksimalno 1,5 ° C. "