Novi XF ima daljšo spalno kabino in za 20 cm večjo medosno razdaljo

Novi DAF XF je bil ponovno posnet in fotografiran pred uradno predstavitvijo. Seveda, to še ni končna različica, vendar pa so že vidne določene spremembe, ki bodo pri serijskem modelu skoraj zagotovo uporabljene. Fotografija je nastala na Nizozemskem, tovornjak pa je imel priklopljeno prikolico podjetja HZ Logistics.

novi-daf-xf

Tovornjak na fotografiji je še toliko bolj zanimiv, ker ima največjo do sedaj videno kabino. Ne samo, da je kabina visoka, temveč se tudi jasno vidi, kako je zrasla v dolžino. S tem je podaljšan spalni prostor, ki vozniku zagotovi dodatnih nekaj deset centimetrov prostora. Kako je kabina zrasla v primerjavi s predhodno izvedbo, lahko vidite na spodnji primerjalni fotografiji s karoseriji DAF XF Euro 6 v različici Space Cab. 


Po poročanju nekaterih spletnih portalov, pa je večja tudi medosna razdalja in sicer naj bi ta znašala 4.000 milimetrov, kar je za 200 mm (20 cm) več kot pri trenutni XF generaciji. Poleg tega je na fotografijah opaziti, da vozilo nima vzvratnih ogledal, prav tako pa ima tudi dodatno kamero na desni stran, kar bi lahko pomenilo, da bodo bodoči modeli brez prav vseh običajnih vzvratnih ogledal.

Fotogalerija