Vojska naročila 879 vojaških DAF-ov

DAF je prejel večje naročilo s strani belgijskih oboroženih sil. Naročilo zajema dobavo in servis 879 vojaških tovornjakov CF Military s pogonom na vsa kolesa. Predaja prvih vozil je predvidena za leto 2022, zadnja vozila pa naj bi bila predana v uporabo leta 2025.

dafreceiveslargeorderfrombelgianarmedforces

Neprimerljive zmogljivosti na cesti

Naročilo 879 CF vojaških tovornjakov vključuje 636 dvoosnih tovornjakov s pogonom 4x4. Ta vozila bodo uporabljena za prevoz splošnega tovora. Poleg tega bo DAF dobavil tudi 243 4-osnih tovornjakov s pogonskim sklopom 8x8 za različne namene (prekucniki, kontejnerski prevoz in žerjavi).


"Zelo smo ponosni, da smo prejeli to prestižno naročilo belgijskih oboroženih sil," je novico komentiral predsednik DAF Trucks, Harry Wolters. »Ker se naša ultramoderna tovarna kabin in osi nahaja v Westerlu, gledamo na Belgijo kot domači trg, zaradi česar je to naročilo za nas še toliko bolj dragoceno. Z modeli CF Military bomo belgijskim oboroženim silam ponudili vrsto edinstvenih tovornjakov, s katerimi bodo lahko v vseh okoliščinah odlično opravljali svoje odgovorne naloge. "

Sodelovanje s TATRO

Pri zasnovi vojaških modelov, DAF tesno sodeluje s priznanimi češkim proizvajalcem TATRA Trucks. To ima za posledico edinstven koncept podvozja z neodvisnim vzmetenjem in vrhunskim pogonskim sklopom. Ta omogoča vozilom CF Military neprimerljive terenske zmogljivosti in udobje med vožnjo tudi po najzahtevnejših terenih. Tovornjake poganjata 10,8 ali 12,9-litrski motor PACCAR MX-11 (4x4) ali MX-13 (8x8) z močjo od 300 kW/410 KM do 340 kW/460 KM. DAF je za dobavitelja vseh sistemov dvigal izbral HIAB, medtem ko so za dobavo prekucnikov izbrali VS-Mont. Tovorne nadgradnje bo izdeloval Porgest. Skupaj bo dobavljenih 352 vozil CF  Military, ki bodo opremljena z izredno varno neprebojno kabino, ki jo zagotavlja TATRA Defense Systems. 


Kabine bodo izdelane v Belgiji

Proizvodnja kabin tovornjakov CF Military bo potekala v DAF-ovi tovarni kabin v Westerlju, Belgija. Motorji prihajajo iz DAF-ove tovarne motorjev, ki se nahaja Eindhovnu. Podvozje bodo proizvajali v tovarni TATRA na Češkem.

Servis trgovcev DAF

Popolne servisne storiteve tovornjakov CF Military za belgijske oborožene sile zagotavlja profesionalna prodajno-servisna mreža DAF s 27 lokacijami v Belgiji in več kot 1.100 lokacijami po vsem svetu. Svetovno zastopniško DAF-a podpira PACCAR Parts, ki zagotavlja vse potrebne rezervne dele.