Novi Volvo VNL za Ameriko

Volvo Trucks je v Severni Ameriki predstavil popolnoma nov Volvo VNL, ki bo postavil nove industrijske standarde pri prevozu na dolge razdalje. Optimizirana aerodinamika in nove tehnologije so izboljšale učinkovitost porabe goriva za do 10 odstotkov.

Volvo VNL
Volvo VNL | Foto: Volvo Trucks

Novi Volvo VNL razreda 8 je zasnovan tako, da izpolnjuje izzive in zahteve severnoameriškega trga. "Povsem novi Volvo VNL je bil zasnovan tako, da spremeni vse. Vendar sprememba ne pride le s preoblikovanim tovornjakom – ta predstavitev izdelka je začetek nove dobe za Volvo Trucks, naše stranke in njihove voznike – kvantni preskok naprej," je povedal Peter Voorhoeve, predsednik Volvo Trucks North America. "Ko smo leta 1996 lansirali prvo generacijo Volva VN, je njegova 'nekonvencionalna' aerodinamična oblika karoserije postavila nov standard za severnoameriško tovornjaško industrijo. Ko na trg predstavljamo popolnoma nov Volvo VNL, smo navdušeni, da lahko ponovno predstavimo inovacije, ki bodo krojile prihodnost transportne industrije v prihodnjih letih."

Novi Volvo VNL temelji na popolnoma novi platformi za vse prihajajoče tehnologije, vključno z baterijskimi elektromotorji, motorji na gorivne celice in motorji z notranjim zgorevanjem, ki delujejo na obnovljiva goriva, vključno z vodikom. Prva 24-voltna električna infrastruktura v severnoameriški transportni industriji in funkcije aktivne varnosti, predstavljene v tej novi generaciji tovornjakov Volvo, bodo standard za prihodnjo komercializacijo popolnoma avtonomnih tovornjakov.

Volvo VNL

Izboljšana učinkovitost

Aerodinamični upor ima velik vpliv na učinkovitost porabe goriva tovornjaka. Poenostavljena in bolj oglata zasnova kabine v obliki klina novega Volva VNL s preoblikovanim vetrobranskim steklom sta ključna dejavnika pri doseganju do 10-odstotnega zmanjšanja porabe goriva. Dodatni aerodinamični dodatki so bili ustvarjeni z integracijo ukrivljenega in zlepljenega vetrobranskega stekla, manjših razdalj okoli turbulentnih območij zraka kot tudi manjše reže med kabino in prikolico.

Novi Volvo VNL poganja najnovejša generacija motorja D13, ki zagotavlja izboljšan izkoristek goriva, zmogljivost in vzdržljivost. Motor D13 je na voljo v štirih močeh, od 405 do 500 KM, in z navorih od 2.370 do 2.640 Nm.

Volvo VNL

Izboljšane varnostne funkcije

Z novim tovornjakom so na voljo številni novi aktivni varnostni sistemi, vključno z Volvo Active Driver Assist Plus s Pilot Assistom, ki zagotavlja aktivno ohranjanje vozila znotraj voznega pasu. Ta sistem poganja Volvo Dynamic Steering, ki izboljša manevriranje pri vseh hitrostih in poveča stabilnost pri vseh cestnih hitrostih.

Vodilni pasivni varnostni sistemi, ki so na voljo v novem Volvu VNL, vključujejo zlepljeno in zavito vetrobransko steklo, ki izboljša vidljivost za voznike, poveča varnost in zmanjša hrup vetra v kabini. Kabina novega Volvo VNL je zasnovana v skladu z vodilnimi standardi Volvo Trucks pri preskusnih trčenjih in bo na voljo s prvo bočno zračno zaveso na severnoameriškem trgu, vgrajeno na voznikovi in sovoznikovi strani kabine.

Prodaja novega Volva VNL se bo začela v prihodnjih mesecih s proizvodnjo v tovarni Volvo Trucks New River Valley v Dublinu v Virginiji.

Fotogalerija