Novi sistem z dvema akumulatorjema

Volvo Trucks v serije FH in FM uvaja nov sistem z dvema akumulatorjema, ki zagotavljata dovolj energije za vse sisteme v kabini in obenem zmanjšujeta verjetnost obstanka vozila zaradi izpraznjenega akumulatorja.

Volvo po novem z dvema akumulatorjema

»Vozniki bodo tako lahko uživali v večjem udobju in kvalitetnem življenju v kabini, saj bodo imeli več energije za svoje potrebe,« je dejal Samuel Nerdal, menedžer proizvodnje električnih komponent v podjetju Volvo Trucks.

Nov sistem je sestavljen iz dveh ločenih akumulatorjev. Eden služi za zagon motorja, medtem ko drugi akumulator z elektriko oskrbuje električne sisteme v kabini. Funkciji sta tako ločeni med seboj, za potrebe gretja, hlajenja, hladilnika medijskih sistemov in ostalih priklopov pa je nameščen ločen akumulator iz gela.

Uporaba tehnologije akumulatorjev z gelom

Z uporabo gelne tehnologije akumulatorjev je možno zadovoljiti vse večje potrebe po energiji. V primerjavi z običajnim, kislinskim akumulatorjem imajo akumulatorji z gelom sposobnost, da skladiščijo visoko koncentracijo energije v dolgem časovnem obdobju. To pride zlasti prav pri prevozih na dolge razdalje in v ekstremnih klimatskih razmerah. Tudi ponoči med zimami lahko voznik uživa v prijetnem nočnem počitku in to brez potrebe da zažene motor, da bi s tem napolnil baterije. 

Fotogalerija