Nova Scania že drugo leto?

Trenutne špekulacije okoli domnevne prodaje Scanie se kar ne poležejo. Poraja pa se tudi vprašanje, kdaj bodo kupcem predstavljeni novi modeli.

Nova Scania že drugo leto?

Kot se špekulira tudi okoli tega, naj bi bili novi modeli predstavljeni v letu 2016. Ne samo, da je v letu 2016 tudi IAA salon, obenem je tudi 125. obletnica podjetja Scania. In čeprav so ti podatki več kot prikladni za nove predstavitve, uradnih informacij s strani podjetja še ni. Zato nam ne preostane drugega, kot da pozorno opazujemo dogajanje na cestah, saj morda opazimo kakšno izmed testnih različic.

In eno izmed teh so opazila tudi budna novinarska očesa. Kot izgleda naj bi šlo za različico z ravnim podom, zaradi česar bi lahko bila to največja v novi generaciji. Več konkretnega je sicer težko napovedati, kajti kamuflaža je izredno dobro pripravljena, saj so na kabino namestili dele trenutno aktualne različice. Ena zanimiva podrobnost je sončni vizir, druga pa LED luči, ki jih je bilo v preteklosti moč videti na prototipih in preizkusnih tovornjakih.

Fotogalerija