Nova polnilnica za tovornjake v Belgiji

Podjetje Milence je nedavno odprlo svoje novo javno polnilno središče za električne tovornjake v pristanišču Antwerpen-Bruges v Belgiji. Vozlišče, sestavljeno iz 20 polnilnih mest, je strateško locirano vzdolž koridorja Rhine-Alpine Ten T (vseevropsko prometno omrežje).

Milence polnilnica Antwerp
Milence polnilnica Antwerp | Foto: Milence

Pristanišče Antwerpen-Bruges je s skupnim pretovorom 289 milijonov ton na leto pomembno središče svetovne trgovine. Zaradi osrednje lokacije, obsežnih povezav in odlične infrastrukture je pravo svetovno pristanišče in ključno vozlišče v omrežju Milence. Novo odprto polnilno središče na parkirišču za tovornjake Ketenis z desetimi polnilniki s kombiniranim polnilnim sistemom (CCS), ki napajajo dvajset priključkov z do 400 kilovati moči, je pomemben mejnik za Milence, saj je njegovo prvo središče v Belgiji in največje v Evropi. Drugo vozlišče na parkirišču za tovornjake Goordijk s petimi polnilniki CCS, naj bi odprli pozneje letos. Milence načrtuje hiter prehod na Megawatt Charging System (MCS) za obe vozlišči, takoj ko bo tehnologija na voljo.

Milence polnilnica Antwerp

Milence je za svoje stranke razvil tudi uporabniku prijazno aplikacijo, ki jim omogoča enostavno iskanje polnilnika in plačilo polnjenja. Na voljo bodo tudi neposredna plačila prek plačilnega terminala. Direktna tarifa Milence je določena na 0,4 EUR (0,399 EUR) na kWh brez DDV in transakcijskih stroškov. Ta polnilna tarifa velja za vsa vozlišča, ki jih upravlja Milence, najdete pa jo v aplikaciji Milence in prikazane na polnilni postaji.