Nov model F-Line

Ford Trucks je predstavil prenovljeno ponudbo tovornjakov srednjega in težkega razreda F-Line, ki nadomeščajo predhodne modele Cargo.

Ford Trucks F-Line
Ford Trucks F-Line | Foto: Ford Trucks

F-Line vključuje tovornjake za vse vrste uporabe – od vlačilcev do šasij za različne vrste nadgradnje od distribucije do komunalnega segmenta in gradbeništva. 

Ford Trucks F-Line

Kabina sicer temelji na predhodni strukturi, a je bila močno posodobljena. Nove so stranske plošče, vrata, ročaji, blatniki, stopnice do kabine ter celotna maska z novimi žarometi, ki sledijo oblikovalskemu jeziku večjega F-Maxa. Prenovljena je bila tudi notranjost, ki vključuje nove električno nastavljive komfortne sedeže, nove vratne obloge, novo instrumentno ploščo z zasloni in nov zaslon na dotik na sredinskem delu, nov pa je tudi večfunkcijski volan.

Ford Trucks F-Line

Pogonski sklop je v celoti lastne Fordove izdelave. Na voljo je vrstni šestvaljni dizelski motor s prostornino 13 litrov in močjo 450 KM ali 420 KM ter manjši devetlitrski vrstni šestvaljni motor z največjo močjo 330 KM. Vlačilci so na voljo v konfiguraciji 4x2 ali 6x4 in samo z najzmogljivejšim motorjem moči 450 KM. Višina sedla je od 980 mm do 1.050 mm.

Ford Trucks F-Line

Pri šasijah so na voljo pogonske konfiguracije 4x2, 6x2, 6x4, 8x2 in 8x4 z medosnimi razdaljami od 3.300 do 5.100 milimetrov. Povsem nov 16-stopenjski avtomatiziran menjalnik je prav tako Fordovega lastnega razvoja in izdelave. Ta je na voljo v vseh različicah F-Line in ga krmili ročica desno od volanskega obroča. Za nekatere aplikacije je mogoče naročiti tudi ročni menjalnik ZF ali Eaton. Nova je še zadnja pogonska os, ki jo je prav tako izdelal Ford Trucks.

Ford Trucks F-Line

V novi generaciji tovornjakov Ford-Trucks se resna pozornost posveča varnosti. Tovornjaki so opremljeni z aktivnim sistemom za preprečevanje čelnega trčenja s prepoznavanjem pešcev, prilagodljivim tempomatom, sistemom za ohranjanje voznega pasu, sistemom za zaznavanje ovir v mrtvem kotu, kamero za vzvratno vožnjo in sistemom za zaznavanje utrujenosti voznika.

Ford Trucks F-Line

V Antaliji je Ford Trucks predstavil tudi bogato opremljeno in privlačno različico svojega paradnega modela, imenovanega F-Max Select, ki ima motor s 500 konjskimi močmi in atraktivno dvobarvno kabino. Novi modeli F-Line bodo na voljo od pomladi 2024. 

Ford Trucks F-Line

Fotogalerija