Naslednja generacija električnega eCanterja

Podružnica Daimler Truck AG Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation bo predstavila naslednjo generacijo svojega FUSO eCanter na sejmu IAA Transportation 2022 v Hannovru, ki se bo odvijal od 20. do 25. septembra.

Fuso eCanter
Fuso eCanter | Foto: Daimler Truck

Tako kot njegov predhodnik, proizveden v majhnih serijah, je povsem novi lahki tovornjak z baterijskim električnim pogonom idealen spremljevalec za široko paleto aplikacij – od distribucije v mestnih središčih do urejanja okolice, komunalne uporabe in celo nekaterih gradbenih nalog. Predstavitev eCanterja naslednje generacije v Hannovru sovpada z njegovo evropsko premiero.

eCanter naslednje generacije je razvojni rezultat približno petih let uspešnega sodelovanja s strankami po vsem svetu kot del maloserijske proizvodnje. Vozilo strankam ponuja širok izbor različnih različic, kar omogoča še večjo variabilnost za različne aplikacije kot prej. Vozilo je združljivo z različnimi nadgradnjami, pokriva skoraj vse industrijske zahteve kupcev v segmentu lahkih tovornjakov med 4,25 in 8,55 tone in bo tako v prihodnosti še bolj prispevalo k lokalnemu mestnemu prometu brez emisij.