Naročili 1.064 CNG vlačilcev

Spletna trgovina cveti! Pri spletnem trgovcu Amazon so se zaradi povečanega obsega spletnih naročil odločili naročiti 1064 vlačilcev na plin.

ivecos-wayamazonpr

Kljub visokim cenam energentov, se zanimanje za vozila s pogonom na CNG ali LNG nadaljuje. Pri Ivecu so naznanili, da je spletni trgovec Amazon pri njih naročil kar 1064 vozil S-Way CNG. Po podatkih Iveca naj bi bila prva serija, ki obsega 216 tovornjakov, že dobavljena. Dobava preostalih 848 vozil bo sledila do sredine prihodnjega leta.

Tovornjaki bodo na voljo tudi drugim partnerjem

Amazon vozil ne bo uporabljal samo za svoje potrebe, ampak jih bo dal v uporabo tudi ostalim ponudnikom transportnih storitev po Evropi. Vozila so opremljena z motorji na zemeljski plin Cursor 13 iz sestrskega podjetja Iveco FPT in največjimi možnimi CNG rezervoarji, ki so na voljo pri Ivecu izmed katerih ima vsak prostornino 1.052 litrov. To omogoča doseg do 620 kilometrov.  

»Sodelovanje z vodilnimi svetovnimi podjetji, kot je Amazon, je dokaz o zanesljivosti naših inovativnih izdelkov in naše zavezanosti doseganju cilja dekarbonizacije cestnega tovornega prometa do leta 2050,« je dejal izvršni direktor skupine Iveco, Gerrit Marx. Obenem dodaja: »Tovornjak na CNG, ki ga poganja biometan, lahko zmanjša emisije CO2 za do 95 odstotkov v primerjavi z vozilom na dizelski pogon in tako učinkovito prispeva k dekarbonizaciji«.