Naprava DKV BOX EUROPE odobrena za italijanske avtoceste

Ponudnik mobilnostnih storitev DKV od sedaj nudi tudi nadnacionalno napravo za cestninjenje za Italijo. DKV je tako postal prvi certificirani ponudnik zunaj Italije, ki v tej državi nudi napravo za cestninjenje, skladno s sistemom EETS. Po uspešni pilotni fazi so italijanski upravljavci avtocest odobrili uporabo naprave DKV BOX EUROPE za obračunavanje cestnine na italijanskih avtocestah za tovorna vozila in avtobuse s skupno maso nad 3,5 tone.

DKV
Po uspešni pilotni fazi so italijanski upravljavci avtocest odobrili uporabo naprave DKV BOX EUROPE za obračunavanje cestnine na italijanskih avtocestah za tovorna vozila in avtobuse s skupno maso nad 3,5 tone (Fotografija: DKV).

Italijanski cestninski sistem italijanskega združenja upraviteljev avtocest AISCAT obsega približno 6.600 km avtocest. Poleg Italije lahko z napravo DKV BOX EUROPE plačujete tudi cestnine za tovorna vozila v Nemčiji, Belgiji, Bolgariji, Franciji, Avstriji, Španiji, na Portugalskem in Madžarskem ter pristojbine za predore Warnowquerung, Herrentunnel in Liefkenshoektunnel. Ena naprava tako pokriva dvanajst evropskih cestninskih sistemov. Že na začetku februarja je bila za uporabo v Italiji odobrena naprava DKV BOX ITALIA.

»Italija je izjemno pomembna tranzitna država za promet v smeri sever-jug. Zato smo zelo veseli, da lahko našim strankam, ki so dejavne v mednarodnem prometu, kot prvi ponudnik nudimo primerno cestninsko rešitev za Italijo«, pravi Jérôme Lejeune, direktor sektorja cestnin pri podjetju DKV. Posebej označeni avtocestni pasovi vozniku kažejo, na katerem pasu se lahko uporablja naprava DKV BOX EUROPE. V bližnji prihodnosti naj bi bilo interoperabilno napravo DKV BOX EUROPE mogoče uporabljati tudi v Švici in drugih evropskih državah.