MAN-ov mobilni laboratorij za odkrivanje okužb

MAN Truck & Bus je v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki iz zdravstvenega sektorja razvil edinstveno, inovativno diagnostično vozilo, ki ga je mogoče uporabiti za varno in hitro odkrivanje okužb s SARS CoV-2.

man-tge

Mobilni laboratorij je izdelan na osnovi dostavnika MAN TGE. Ta lahko dnevno opravi več kot 500 testiranji, zaradi česar je primeren za izvajanje testov neposredno na kraju s povečanim številom okužb. Inovativno vozilo bo bistveno prispevalo k obvladovanju pandemije Covid-19 in sicer z zagotavljanjem hitrih rezultatov s pomočjo PCR testov na kraju samem. Rezultati testov so na voljo v približno 39 minutah, medtem ko celoten postopek odvzema in testiranja traja manj kot eno uro.


Na voljo sta dve različni izvedbi vozil: eno s standardno medosno razdaljo in največjo dovoljeno maso 3,5 t, druga z daljšo medosno razdaljo in največjo dovoljeno maso 5,5 tone. Kratka različica služi kot mobilno diagnostično vozilo in je opremljena z do 16 testnimi napravami Vivalytic. Lastnost daljše različice je, da je zelo prilagodljiva, z ločenim prostorom za odvzem brisov. Daljša različica je opremljena z 8 testnimi napravami PCR. Za ohranitev enosmernega sistema pri odvzemu brisov je MAN TGE opremljen s kompletom drsnih vrat na obeh straneh.


Mobilno laboratorijsko vozilo poganja 2,0-litrski turbo dizelski motor s 177 KM. Na voljo je tudi s pogonom na vsa kolesa in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Standardna oprema vključuje higienske površine, avtomatska drsna vrata, klimatsko napravo in pomožni klimatski sistem ter avtomatsko pomično stopnico. Kot dodatna oprema je lahko vozilo opremljeno z do dvema umivalnikoma, računalniško delovno postajo s priključkom 220 V in hladilnikom.

Fotogalerija