Liter manj porabljenega goriva na 100 km

Mercedes-Benz je za novo tovorno vozilo Actros homologiral pnevmatike Michelin X Line Energy Front in Michelin X Line Energy D2. Te so bile predstavljene na mednarodni razstavi IAA 2014, namenjene pa so za prevoze na daljše razdalje.

Nov program Michelin X Line Energy

Pnevmatike so na voljo kupcem ob nakupu novega tovornega vozila in predstavljajo prvi celovit komplet pnevmatik razreda A v skladu s standardi evropskega označevanja pnevmatik.

Nov program Michelin X Line Energy je z več kakor 700.000 prodanimi pnevmatikami od januarja 2013 upravičil svojo vrednost, saj prevoznikom na daljših razdaljah omogoča znatne prihranke goriva.

To pomeni, da lahko podjetja, ki se ukvarjajo s prevozi na daljše razdalje, izbirajo pnevmatike za prvo vgradnjo z označbo AAA za kotalni upor in to za vse tri osi vozila. S takšno opremo lahko, v primerjavi s pnevmatikami Michelin X Line Energy, označenimi z označbo BBA, podjetja prihranijo na vsakih 100 prevoženih kilometrov 1 liter goriva (na isti razdalji za 2,66 kg manj izpustov CO2).

V celotni prvi življenjski dobi pnevmatike (torej pred poglabljanjem ali obnovo) je to povprečen prihranek 1.610 EUR in za 3.724 kg manj izpustov CO2. Pri teh prihrankih se ohranijo vse standardne zmogljivosti pnevmatik Michelin, kot sta varnost in dolga življenjska doba.