Lion's Coach osvojil iF Design Award

MAN Lion's Coach avtobus je osvojil IF Design nagrado v kategoriji avtomobil/vozilo/kolo. Strokovno žirijo je prepričal s svojim modernim dizajnom, maksimalno stopnjo varnosti in učinkovitosti.

Lion's Coach osvojil iF Design Award

Žirija, ki jo sestavlja 63 strokovnjakov za dizajn, na letošnjem IF Design natečaju vsekakor ni imela lahkega dela, saj so morali zmagovalca izbrati izmed 6.402 prijav iz 54 držav.

Pri zasnovi avtobusa so se oblikovalci fokusirali na jasno razdvajanje funkcionalnosti voznikovega delovnega prostora na eni strani in potniškega ter prtljažnega prostora na drugi strani. Veliko zanimanja je pritegnila popolna LED osvetlitev. Zanimiva je tudi notranjost z neprekinjenim LED trakom, ki ustvarja prijetno atmosfero in občutek dnevne svetlobe. Povečan je tudi prtljažni prostor, stojna višina je višja, potniki pa imajo občutek večjega prostora.

Poleg tega je tudi aerodinamika izboljšana za 20 odstotkov v primerjavi s predhodnim modelom, kar dodatno doprinese k nižji porabi goriva. »To dokazuje, da je bil dizajn premišljen, poimenovali pa smo ga 'smart edge',« je pojasnil Stephen Schönherr, podpredsednik dizajnerskega oddelka pri MAN Truck & Bus.

Nagrada iF Design se podeljuje od leta 1953 dalje. Tekmovalci se izbirajo na osnovi določenih kriterijev, izmed katerih je pomemben tudi izgled in oblika proizvoda, kot tudi stopnja inovacije, ergonomije, funkcionalnosti in tudi okoljski vpliv.

iF Design Award je leta 2016 osvojil MAN Lion's Intercity, 2017 leta Neoplan Tourliner, MAN Lion's Coach pa je že tretji zaporedni avtobus, ki je osvojil to nagrado.

Fotogalerija