Lion’s City z nagrado BEST OF mobility 2019

Nagrado BEST OF mobility 2019 so v začetku septembra podelili VISION mobile, Deloitte in Nemško združenje avtomobilske industrije (VDA) na sejmu IAA 2019 v Frankfurtu.

Lion’s City z nagrado BEST OF mobility 2019
Sistem MAN EfficientHybrid zmanjšuje porabo goriva in količino izpuščenih emisije zahvaljujoč serijski funkciji start/stop in inteligentnemu upravljanju z energijo.

MAN Lion's City je poleg dizelskih in plinskih motorjev na voljo tudi kot hibridni koncept (za obe različici). Sistem MAN EfficientHybrid zmanjšuje porabo goriva in količino izpuščenih emisije zahvaljujoč serijski funkciji start/stop in inteligentnemu upravljanju z energijo. Popolnoma električni MAN Lion's City E bo na voljo od druge polovice leta 2020. Distinktivni oblikovni elementi poudarjajo prisotnost vgrajenega električnega pogona. Najbolj opazna je opustitev motornega stolpa v zadnjem delu avtobusa, namestitev akumulatorjev na streho in vgraditev dodatnih sedežev v zadku vozila. Popolnoma električni pogonski sklop omogoča, da Lion's City E zanesljivo prevozi do 200 km (oziroma do 270 km v ugodnih pogojih) in to v celotni življenjski dobi baterij.

Fotogalerija