Krone in Schwarzmüller napovedala partnerstvo

Skupina Krone je objavila svojo naložbo v skupino Schwarzmüller. Dve družinski podjetji za izdelavo prikolic v Evropi bosta sodelovali, da bi okrepili svoje proizvodne in servisne zmogljivosti.

Partnerstvo Krone in Schwarzmüller
Partnerstvo Krone in Schwarzmüller | Foto: Krone

S svojim letnim prometom 390 milijonov evrov in 1.950 zaposlenimi je avstrijski Schwarzmüller Group iz Freinberga pri Schärdingu pomemben evropski proizvajalec prikolic. Širok portfelj v sektorjih prevoza na dolge razdalje, gradbeništva in infrastrukture je med drugim značilen po lahki konstrukciji in široki paleti možnosti prilagajanja izdelkov. Posebej omembe vredne so priljubljene lahke prikolice, robustne prekucne polprikolice ali visokokakovostne cisterne ter kontejnerske prikolice v sektorju odvoza odpadkov hčerinskega podjetja Hüffermann. Portfelj izdelkov zaokrožuje široka paleta nadgradenj za tovornjake, nizkonakladalnih prikolic, prikolic s pomičnim podom in za prevoz lesa.

Skupina Schwarzmüller ima štiri sodobne proizvodne obrate v Nemčiji, na Madžarskem, Češkem in v Avstriji, od katerih je vsak specializiran in odraža širok spekter proizvajalčevega strokovnega znanja in izkušenj. To obema podjetjema daje možnost, da utrdita svojo lokalno prisotnost na celotnem evropskem trgu. Poleg tega podružnice v devetih drugih državah krepijo Kronejevo evropsko prisotnost in obsežno prodajno mrežo, ki jo bo to partnerstvo utrdilo. Integracija teh lokacij pod okriljem Krone Commercial Vehicle Group obeta tudi povečanje distribucijskih zmogljivosti, širitev kompetentnih servisnih mrež in s tem jasno zavezanost bližini strankam na celotnem evropskem trgu.

Partnerstvo Krone in Schwarzmüller

Novo partnerstvo spoštuje neodvisnost močnih blagovnih znamk skupine Schwarzmüller. Ta pristop poudarja skupni cilj ohranjanja identitete za individualni pristop in istočasno uporabo sinergij za inovacije in rast. Skupina Schwarzmüller bo ob podpori strokovnega znanja Krone še naprej delovala pod obstoječim vodstvom. V upravah in operativnem poslovanju bo ostal tudi osebni angažma lastniške družine Paletar.