JUNA za prehod na električne tovornjake

Scania in sennder Technologies, vodilni digitalni cestni špediter, sta objavila, da sta ustanovila skupno podjetje JUNA, ki bo vodilo pot električnim rešitvam v logistiki cestnega tovornega prometa po Evropi.

JUNA
JUNA | Foto: Scania

Skupno podjetje, ki je bilo pred kratkim ustanovljeno v Nemčiji, si prizadeva pospešiti uvedbo električnih tovornjakov za prehod na trajnostno logistično industrijo v skladu s skupno izjavo ACEA/PIC, da morajo biti do leta 2040 vsa nova gospodarska vozila brez fosilnih goriv.

JUNA je novo ustanovljeno nemško podjetje s sedežem v Berlinu, ki uvaja inovativen model plačila po uporabi za električna tovorna vozila. JUNA bo dejansko odprla pot za obsežno sprejetje električnih tovornjakov, ki so po nominalni vrednosti dvakrat do trikrat dražji od dizelskega ekvivalenta. S ponudbo dostopa do zajamčenih tovorov na pošiljateljevi digitalni platformi JUNA odpravlja ovire pri sprejemanju električnih tovornjakov za svoje stranke. To vključuje finančne izzive, povezane z visokimi začetnimi stroški, preostalo vrednostjo in tehnološkim tveganjem, ter zagotavlja prevoznim podjetjem komercialno predvidljivost z zajamčenimi dohodki. Z združevanjem Scaniinih električnih tovornjakov in prilagojenih storitev z napredno tehnologijo pošiljatelja za povezovanje malih in srednjih prevoznikov z velikimi pošiljatelji, JUNA izkorišča moč obeh podjetij za pospešitev dekarbonizacije evropske logistike cestnega tovornega prometa.

JUNA

Inovativni model ponuja celoten paket, vključno z električnimi vozili, popravili, vzdrževanjem, zavarovanjem, digitalnimi in analitičnimi storitvami. Poleg pristojbin na podlagi uporabe in zajamčene uporabe JUNA prek analize podatkov optimizira strategije elektrifikacije in simulira poti za primernost električnih tovornjakov. Z odpravo tveganj, povezanih z uvedbo električnih tovornjakov, in racionalizacijo delovanja bo JUNA igrala ključno vlogo pri zmanjševanju emisij ogljika in pospeševanju prehoda na transport z nizkimi emisijami.

Fotogalerija