FH z opremo I-Save postal še učinkovitejši

Volvo FH z opremo I-Save je zdaj na voljo v še bolj varčni različici, ki lahko zniža stroške goriva za do deset odstotkov. To pomeni znatno izboljšanje za treh odstotnih točk v primerjavi s prejšnjo generacijo.

t20200680

»Zmanjšanje porabe goriva in posledično zmanjšanje emisij CO2 je ključnega pomena za vsa prevozniška podjetja, zlasti za tista, ki se ukvarjajo s prevozi na velike razdalje. Z novim vozilom Volvo FH z opremo I-Save ponujamo prevoznikom še večje priložnosti za zmanjšanje obratovalnih stroškov in vpliva na okolje,« je povedala Jessica Sandström, višja podpredsednica oddelka za upravljanje izdelkov v podjetju Volvo Trucks.


Novi Volvo FH z opremo I-Save je del nove ponudbe podjetja Volvo Trucks za Evropo, ki je bila predstavljena to pomlad. Oprema I-Save vključuje številne rešitve za varčevanje z gorivom, med katerimi je najpomembnejši motor Volvo D13TC. 13-litrski motor s tehnologijo Turbo Compound, predstavljen v začetku leta 2019, je najbolj varčen motor podjetja do zdaj.

S predstavitvijo prve generacije vozil Volvo FH z opremo I-Save leta 2019 je podjetje Volvo Trucks pokazalo, da lahko ta rešitev stroške goriva – dizla in sredstva AdBlue – zniža za do sedem odstotkov v primerjavi s tovornim vozilom brez opreme I-Save, ki ima Volvov običajni 13-litrski motor. To številko so potrdili neodvisni testi in izkušnje strank.

»Kombinacija nizke porabe goriva, nizke ravni hrupa in dobrih voznih lastnosti je požela zelo pozitiven odziv. Številni prevozniki v vozilu Volvo FH z opremo I-Save vidijo orodje za zmanjšanje njihovega ogljičnega odtisa,« pravi Jessica Sandström.

Z novo generacijo vozil Volvo FH z opremo I-Save so razvijalci izdelkov pri podjetju Volvo Trucks še dodatno zmanjšali porabo goriva. S posodobitvami programske opreme, ki temeljijo na analizi podatkov o uporabnikih, je bilo ravnovesje med porabo goriva in voznimi zmogljivostmi izboljšano ter optimizirano, s tem pa se je dodatno zmanjšala poraba goriva med vožnjo v načinu Eco.

»Ta rezultat pomeni, da lahko z izbiro novega vozila Volvo FH z opremo I-Save prevozniki zmanjšajo porabo goriva za do devet odstotkov v primerjavi z običajnim vozilom Volvo FH z našim 13-litrskim motorjem Euro 6 generacije D*. V praksi je mogoče doseči še večje prihranke, saj je večina kupcev novega vozila Volvo FH z opremo I-Save prej vozila starejša tovorna vozila z višjo porabo goriva,« pojasni Jessica Sandström.
 

Novi Volvo FH ima poleg nadgrajene opreme I-Save tudi bolj aerodinamično obliko. Za še večje prihranke goriva ima sistem I-See zdaj novo funkcijo, ki tovornemu vozilu omogoča, da zazna, kdaj je učinkovito, da nekoliko poviša število vrtljajev motorja in nato naprej pelje v prostem teku – tudi na cestah, ki jih človeško oko dojema kot ravne.
 

Učinkovita poraba goriva z izjemno vozno zmogljivostjo
 
Novi Volvo FH z opremo I-Save ne predstavlja le velikega napredka v smislu varčne porabe goriva. Optimiziran navor v širokem območju vrtljajev omogoča tekočo vožnjo in zagotavlja moč, potrebno za vzdrževanje visoke in neprekinjene povprečne hitrosti, tudi pri zahtevni topografiji.

»Skrbimo, da je tudi energijsko varčna vožnja po hribovitih cestah enostavna in udobna. Novo vrhunsko okolje v vozilu Volvo FH voznikom prav tako pomaga, da celotno vožnjo delajo optimalno,« zaključuje Jessica.

Oglejte si, kako nemški novinar za področje avtomobilizma na testni progi v okviru natečaja Green Truck Award severno od Münchna preskuša porabo goriva v vozilu Volvo FH z opremo I-Shift.
 

Novi Volvo FH z opremo I-Save – dejstva

  • Novi Volvo FH z opremo I-Save bo na evropskih trgih mogoče naročiti od septembra 2020
  • Volvov 13-litrski motor s tehnologijo Turbo Compound (Volvo D13TC) s 460 KM (2600 Nm) ali 500 KM (2800 Nm)
  • I-See, ki temelji na zemljevidu, uporablja podatke o načrtovani poti za izkoriščanje kinetične energije tovornjaka
  • Sistem prestavljanja I-Shift s programsko opremo, optimizirano za prevoze na velike razdalje (način Eco)
  • Sistem I-Cruise s funkcijo I-Roll, ki prilagodi hitrost za vzdrževanje nizke porabe goriva
  • Zadnja os za nižjo porabo goriva
  • Zaustavitev v prostem teku
  • Črpalka servokrmiljenja z nastavljivim pretokom
  • Celovit paket usmerjevalnikov zraka


Fotogalerija