Električno zbiranje gospodinjskih odpadkov

Občina Neuilly-sur-Seine (blizu Pariza) se je odločila, da bo uporabljala električno energijo za zbiranje gospodinjskih odpadkov. V tem okviru je SUEZ obnovil zaupanje v francoskega proizvajalca Renault Trucks z naročilom desetih dodatnih 100% električnih tovornjakov D Wide Z.E.

renault-trucks-d-wide-ze-suez-4

Po nekajmesečnem delovanju prvega D Wide Z.E. sta podjetja SUEZ in Renault Trucks pozitivno ocenila svoje sodelovanje in se zavzemata za zbiranje odpadkov, ki bolj spoštuje kakovost življenja državljanov. Ta nova generacija vozil bo zbirala odpadke med Neuilly-sur-Seine in - odvisno od vrste odpadkov - Saint-Ouenom ali Gennevilliersom, ne da bi pri tem onesnaževala ali izpuščala CO2.

Zmanjšanje emisij CO2 in izboljšanje kakovosti življenja državljanov je glavna skrb tako za SUEZ kot za Renault Trucks. Po dodelitvi prvega D Wide Z.E. tovornjaka za zbiranje odpadkov 63.000 prebivalcev Neuilly-sur-Seine julija 2020, sta SUEZ in Renault Trucks pozitivno ocenila svoje partnerstvo. Električna tehnologija je popolnoma primerna za zbiranje gospodinjskih odpadkov in zagotavlja bistveno izboljšanje ekološkega odtisa ter udobja uporabnikov in prebivalcev, z ničelnimi lokalnimi emisijami in emisijami CO2 zmanjšanimi do 95%.

Prva ocena je omogočila tudi nekatere tehnične prilagoditve, na primer programiranje ogrevanja kabine in optimizacijo delovanja opreme, vključno s številom kompaktnih ciklov, številom tresenja in hitrostjo mehanizmov.

"Tovrstna pogodba kaže na zrelost električne tehnologije in navdušenje na trgu," je pojasnil Christophe Martin, generalni direktor Renault Trucks France. "Naši električni tovornjaki ustrezajo operativnim potrebam naših kupcev. Vsi kazalniki se obarvajo zeleno in doba pionirjev, kot smo mi, je za nami, z manj ovirami pri nakupu." Francoski proizvajalec si prizadeva, da bi do leta 2025 10% prodaje predstavljala električna vozila.

Fabrice Rossignol, izvršni podpredsednik SUEZ Recyclage & Valorisation France, je dodal: "Renault Trucks, dolgoletni partner, popolnoma izpolnjuje pričakovanja SUEZ glede povsem električnih vozil. Operativno znanje, ki smo ga razvili, nam omogoča, da izpolnjujemo zahteve lokalnih organov, kot je Neuilly-sur-Seine, ki želijo lokalno uvesti okolju prijazno in trajnostno zbiranje odpadkov, hkrati pa ohraniti kakovost življenja državljanov. To partnerstvo je tudi v skladu s ciljem skupine SUEZ, da do leta 2030 zmanjša emisije CO2 za 45% ."

Jean-Christophe Fromantin, župan Neuilly-sur-Seine, pozdravlja skorajšnji prihod teh novih vozil, ki izpolnjujejo posebne zahteve mesta za izboljšanje kakovosti storitev. "Ti tovornjaki z ničelnimi emisijami so del našega ambicioznega pristopa k zmanjševanju ogljičnega odtisa. Neuilly-Sur-Seine je s skoraj 39% občinske flote, sestavljene iz električnih vozil, pionir na področju razogljičenja vozil, potrebnih za javne storitve."

Fotogalerija