Električna dostava na tržnico

Družbe City of London Corporation, DHL Supply Chain in Ford Pro izvajajo poskus trajnostne dostave na zgodovinski londonski tržnici Billingsgate, s katerim želijo raziskati načine za zmanjšanje prometa, izboljšanje kakovosti zraka in zagotavljanje boljše izkušnje strank.

Ford Billingsgate
Ford Billingsgate | Foto: Ford

Številni trgovci dostavljajo svoje blago z dostavnimi vozili, ki pa večino dneva niso v uporabi. Družba City of London Corporation je ugotovila, da je mogoče nekatere od teh voženj združiti, s čimer bi se izognili podvajanju voženj in bi potrebovali manj dostavnih vozil.

Poskus, ki ga financira City of London Corporation, lastnik in upravitelj tržnice Billingsgate, poteka z uporabo vozil Ford Transit, programske opreme in servisne podpore DHL Supply Chain in Ford Pro.


18-tedensko sodelovanje je razkrilo pomembne priložnosti, ki koristijo tako podjetjem kot okolju. Emisije CO2 so se v primerjavi z običajnim poslovanjem po ocenah zmanjšale za 37 odstotkov,2 na preobremenjenih cestah osrednjega Londona pa je bilo opravljenih 949 manj voženj z vozili, kar pomeni 23.961 manj prevoženih kilometrov. To je prispevalo tudi k zmanjšanju stroškov in izboljšanju učinkovitosti sodelujočih podjetij.

Video