Družbi BTC in Spar Slovenija nadaljujeta močno strateško partnerstvo

V torek, 22. decembra, sta družbi BTC in Spar Slovenija podpisali novo pogodbo za področje logističnih storitev, ki zajema skladiščenje in distribucijo različnih izdelkov za obdobje 10 let. Z njo družbi nadaljujeta več kot 20-letno strateško partnerstvo in dolgoletno partnerstvo na področju logistike, ki sta ga vzpostavili leta 2003 z odprtjem skupnega logistično-distribucijskega centra na Letališki cesti v Ljubljani.

podpis-pogodbe-btc-spar3-1
Več kot 20-letno uspešno sodelovanje družb BTC in Spar Slovenija je plod skupnih vrednot in vizij razvoja podjetij.

Povezani sta tudi na področju trgovinske dejavnosti, kjer v letu 2021 načrtujeta nove investicije. Spar Slovenija bo namreč v prenovo megamarketa in restavracije Interspar v BTC Cityju Murska Sobota v prihodnjem letu vložil okoli 5 milijonov evrov.

Nova pogodba o logističnih storitvah med družbo BTC in Spar Slovenija zajema skladiščenje in distribucijo dnevno svežih izdelkov, zamrznjenih izdelkov ter ostalega živilskega in neživilskega blaga, vključno s tehničnimi izdelki. Gre za nadaljevanje dolgoletnega strateškega partnerstva družb na področju logistike, v okviru pogodbenih dejavnosti pa družba BTC za Spar Slovenija zagotavlja tudi dodatne logistične storitve, kot so etiketiranje, prepakiranje in pretovarjanje (angl. cross-docking), prav tako izvajajo logistične storitve v različnih temperaturnih režimih ter prevoze za spletno trgovino SPAR Online. Družbi sta pogodbo podpisali za obdobje 10 let.

»V družbi BTC smo ponosni, da s podpisom pogodbe o sodelovanju na področju logističnih storitev nadgrajujemo in utrjujemo naše strateško partnerstvo s podjetjem Spar Slovenija, s katerim nas veže dolgoletno odlično sodelovanje in medsebojno zaupanje. Verjamemo namreč, da s tesnim povezovanjem poslovnih partnerjev na področju preskrbe prebivalstva skrbimo za skupno rast podjetij in razvijamo vitke logistične verige. Te pripomorejo, da BTC Logistični center nemoteno izvaja učinkovite in celovite logistične storitve za oskrbo vodilnih regijskih podjetij v prehrambni industriji in trgovskih družb, med njimi tudi trgovin Spar Slovenija. Naša logistika namreč skrbi, da živila in izdelki za vsakodnevno rabo vsak dan pridejo na okoli 1.200 dostavnih mest po vsej Sloveniji,« je izpostavil mag. Damjan Kralj, glavni izvršni direktor družbe BTC.

»V podjetju Spar Slovenija smo trenutno v času močnega investicijskega cikla, ki bo trajal še nekaj let. V tem času bomo med drugim širili našo prodajno mrežo, zato dajemo poseben poudarek optimizaciji procesov v skladišču in transportu, s čimer našim filialam in franšiznim partnerjem zagotovimo čim boljšo podporo. Veseli smo, da na tem področju nadaljujemo sodelovanje z družbo BTC, partnerjem, ki razume naše potrebe in se jim prilagaja. Verjamemo, da bomo tudi v okviru nove 10-letne pogodbe za logistične storitve nadaljevali z uspešnim sodelovanjem na visokem profesionalnem nivoju in beležili skupne uspehe podjetij,« je ob podpisu pogodbe povedal mag. Igor Mervič, generalni direktor Spar Slovenija. 

Poleg sodelovanja na področju logistike sta podjetji povezani tudi pri trgovinski dejavnosti, saj ima Spar Slovenija svoji živilski trgovini v dveh BTC Cityjih, in sicer v Ljubljani in Murski Soboti. Trgovino Interspar v nakupovalnem središču v Pomurju bodo v letu 2021 celovito prenovili po njihovem najmodernejšem konceptu in v projekt investirali okrog 5 milijonov evrov. Prenova poleg ureditve notranjosti megamarketa in restavracije Interspar vključuje obnovo celotnega objekta ter odpiranje in zasteklitev zunanjega dela fasade na vzhodni strani nakupovalnega središča. Gre za tretjo večjo investicijo podjetja Spar Slovenija v BTC Cityju Murska Sobota od odprtja svoje prodajalne leta 1998, to so namreč leta 2003 razširili v megamarket in leta 2008 odprli še restavracijo Interspar. V BTC Cityju Murska Sobota vsakoletno vlaga tudi družba BTC, v letih od 2015 do 2020 so namreč skupaj s poslovnimi partnerji namenili več kot 4,5 milijona evrov za investicije v ureditev prostorov in širjenje ponudbe. V naslednjih petih letih bo družba BTC za ureditev središča investirala še dodatnih 1,5 milijona evrov.

Več kot 20-letno uspešno sodelovanje družb BTC in Spar Slovenija je plod skupnih vrednot in vizij razvoja podjetij. Obe družbi namreč že od začetka delovanja vseskozi stremita k trajnostnem razvoju, v ospredje postavljata zadovoljstvo in odprt dialog s ključnimi deležniki, odličnost opravljanja storitev ter skrb za okolje in širšo družbeno skupnost.