Dražji vstop v sanitarije

Na avtocestnih počivališčih po Nemčiji se ne draži le hrana, ampak tudi odhod na stranišče. Mreža toalet Sanifair je 18. novembra zvišala ceno za vstop.

Sanifair
Sanifair | Foto: Sanifair

Namesto 70 centov je treba po novem na vrtljivih vratih pred straniščem odšteti 1 evro. A skupaj s podražitvijo vseeno prihaja tudi dobra vest - medtem, ko je bilo v zadnjih nekaj letih mogoče unovčiti samo 50 centov od 70 centov za nakup, pa je sedaj kupon zopet vnovčljiv celotnem znesku enega evra. Bon je mogoče unovčiti po vsej državi v vseh sodelujočih servisih Tank & Rast v koledarskem letu v katerem je bil izdan, in v naslednjih treh koledarskih letih. Toliko časa bodo veljali tudi stari boni za 50 centov.

Le en kupon za en nakup

Vendar pa Tank & Rast ustavlja priljubljeno prakso skupnega unovčenja več kuponov za en nakup, sedaj je na nakup mogoče unovčiti le en bon. Nov princip tako deluje po sistemu 1-1-1: 1 evro uporabnine, 1 evro bon, 1 unovčljiv bon. Zahvaljujoč sodelovanju z nemškim združenjem za cestni promet in logistiko (BGL), lahko člani BGL še naprej brezplačno uporabljajo vse objekte Sanifair, vključno s prhami, potem ko predložijo kartico 'Brummi'.

40 milijonov vložka

Sanifair pripada skupini Tank & Rast, ki upravlja ali najema večino nemških avtocestnih bencinskih servisov. Gre za prvo podražitev po enajstih letih, poudarjajo v Tank & Rast. V zameno namerava družba do leta 2025 vložiti okoli 40 milijonov evrov v nadaljnjo opremo in izboljšanje kakovosti bivanja v sanitarnih prostorih na avtocestnih počivališčih.