Donacije vozil za prizadete občine

Avgustovska vodna ujma in njeno opustošenje Slovenije nas je pustila brez besed. Vendar ne brez dejanj. V Skupini Emil Frey so najbolj prizadetim regijam v Sloveniji donirali pet vozil in dali v polletno uporabo tovorno vozilo Arocs.

Donacija vozil Emil Frey
Donacija vozil Emil Frey | Foto: Emil Frey

Zavedajo se, da kot podjetje poslujejo zaradi kupcev, ki jim zaupajo z nakupom vozila ali koriščenjem storitev. Zato so se poleg finančne pomoči odločili, da družbi vrnejo zaupanje in pomagajo na svoj način – z avtomobili. Večina prizadetih občin je namreč izgubila vozila, s katerimi prevažajo starostnike, jih uporabljajo za intervencije civilne zaščite, obiskujejo odročne kraje in oskrbujejo prebivalce. Najbolj prizadetim občinam Črna na Koroškem, Luče, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem, so donirali pet vozil blagovnih znamk Citroen, Fiat, Mitsubishi Motors, Mercedes-Benz in Peugeot, ter 5 let brezplačnega rednega servisiranja. Občini Ljubno pa so izročili v 6-mesečno uporabo težko tovorno vozilo Mercedes-Benz Arocs s prekucno nadgradnjo podjetja TTN.

Donacija vozil Emil Frey

Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno: »Slovenijo so 4. avgusta 2023 prizadele poplave, kot jih še ne pomnimo. Naša občina je bila žal ena od najbolj prizadetih. Veliko naših občanov je ostalo brez svojih domov in svojega premoženja, vsaj 12 družin se ne bo več moglo vrniti v njihove domove, potrebno bo veliko sanacije na vseh področjih.  Drug drugemu pomagamo vsak po svojih najboljših močeh, pri tem pa nam ogromno pomeni tudi podpora in pomoč vseh, ki so nam v teh težkih časih bili in so nam še pripravljeni priskočiti na pomoč. Med njimi je tudi podjetje Autocommerce, ki nam je za dobo 6 mesecev dobrosrčno darovalo tovorno vozilo Mercedes-Benz Arocs s kiper nadgradnjo, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Vozilo nam bo v veliko pomoč pri sanaciji posledic, ki so jih na naših tleh pustile katastrofalne poplave. Le skupaj bomo lahko našo občino vrnili v stanje, v katerem je bila pred 4. avgustom, v najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije. Še enkrat vam iz srca hvala«.

Donacija vozil Emil Frey