Digitalni nadzor nad pritrditvenimi trakovi

V okviru prihajajočega sejma IAA so tudi pri BPW napovedali nekaj novosti. In s predstavljenimi novostmi postaja je bolj jasno, kako se podjetja od običajnih proizvajalcev proizvodov prestrukturirajo v podjetja z inovativnimi proizvodi.

Digitalni nadzor nad pritrdilnimi trakovi
Majhna naprava “I-Gurt”, ki se jo namesti na pritrditvene trakove in stalno prikazuje njihovo napetost.

Primer je nova majhna naprava “I-Gurt”, ki se jo namesti na pritrditvene trakove in stalno prikazuje njihovo napetost. Dodatno se podatki o napetosti traku preko Bluetooth povezave sporočajo na pametni telefon voznika, ki v primeru preveč ali premalo napetega pasu dobi obvestilo na mobilni telefon. Prav tako se ti podatki beležijo preko platforme za telematiko Cargofleet 3 podjetja Idem Telematics.


Tudi na drugem področju je BPW prikazal novosti. Eco Disc TS2 napoveduje naslednjo generacijo kolutnih zavor: so bolj kompaktne, 4 kg lažje na os, sestavljene iz manj delov in sedaj z enojnim slojem, namesto prej uporabljeno tehnologij dveh slojev. 

Nazaj k okroglim cevem za vzmetenja: nova generacija podvozja BPW Eco Air je tanjša, 9 kg lažja (na os), predvsem pa omogoča, da proizvajalec vozila naroči kompletno vzmetenje, ki ga nato lahko sestavi v želeni različici. To olajšuje delo proizvajalcev vozil, obenem pa je na voljo tudi novi spletni konfigurator za podvozja.

Nadaljnja inovacija hčerinskega podjetja BPW Ermax so tudi izjemno trdne zadnje LED luči iz polikarbonata, ki prestanejo tudi intenzivno udarjanje s kladivom.

Fotogalerija