Daljši razred X?

Kot osnova za Mercedes-Benz razreda X služijo platforma in številni karoserijski deli od že preverjenega modela Nissan Navara. Vendar je kljub temu med voziloma kar nekaj razlik.

Daljši razred X?

Medtem, ko Nissan in Renault uporabljata 2,3-litrski turbodizelski motor, Mercedes kot najzmogljivejšo različico uporablja lasten trilitrski V6 motor, ki razvije 254 KM in 550 Nm navora. Poleg tega Mercedes-Benz uporablja tudi lastne menjalnike in sicer 6-stopenjski ročni menjalnik in 7-stopenjski avtomatski menjalnik kot tudi lasten sistem pogona na vsa štiri kolesa 4Matic. Trenutno je na voljo samo ena karoserijska različica z dvojno kabino in tovornim prostorom dolžine 1581 milimetrov.

Najnovejše fotografije s severa Evropa pa razkrivajo, da pri Mercedes-Benzu preizkušajo prototip s podaljšanim tovornim prostorom dolžine približno 1780 mm. Razlog temu bi lahko iskali v tem, da Mercedes-Benz razreda X trenutno ni dostopen na tržišču ZDA in Kanade, kjer pa se pick-up s podaljšanim tovornim prostorom dobro prodajajo.

Fotogalerija