Center za prehod na električne tovornjake

Električni eActros 600 v številnih pogledih naznanja novo obdobje transportne panoge. Ti atributi pa ne odlikujejo zgolj samega vozila, temveč tudi svet doživetij eActros 600 Experience World, posebej vzpostavljen v centru za pomoč strankam v Wörthu.

Mercedes eActros 600 Experience World
Mercedes eActros 600 Experience World | Foto: Daimler Truck

eActros 600 Experience World, ki je bil povsem načrtno zasnovan kot kontrast k centru za pomoč strankam Wörth, predstavlja mobilnost prihodnosti in naznanja prehod z dizelskega goriva na električno energijo: organske krivulje, bela barva in naravni materiali simbolizirajo svet lokalnega CO2-nevtralnega cestnega prevoza blaga v bližnji prihodnosti. Prostostoječ, samonosilen paviljon se ponaša s trajnostno leseno konstrukcijo, njegova okrogla oblika pa predstavlja vizualni kontrast k bolj običajnemu, pravokotnemu centru za pomoč strankam. Celotna podoba paviljona, oblikovanega z materiali, kot so plošče iz lesnih vlaken, nerjavno jeklo, kavčuk ali steklo, ustvarja vtis urejenosti in je tako primerno okolje za novi eActros 600.

Mercedes eActros 600 Experience World

Obisk v svetu doživetij eActros 600 Experience World se začne v kinu s kratkim filmom o podjetju Mercedes-Benz Trucks in tovarni v Wörthu. Sledi postaja z velikimi zasloni na dotik, na katerih lahko obiskovalci raziščejo različne vidike e-mobilnosti in vozila eActros 600 – zlasti v zvezi z udobjem in obliko, dobičkonosnostjo, trajnostjo in storitvami, kot je eConsulting. Zunaj se na 23 metrov dolgi LED-steni predvaja več slikovno bogatih filmov o vozilu eActros 600. Vrhunec paviljona je predstavitev vozila v odprtem polkrogu na površini 120 kvadratnih metrov s 40 kvadratnih metrov veliko LED-steno in svetlobno instalacijo. eActros 600 Experience World vključuje tudi območje za svetovanje, začasni delovni prostor za stranke in prostor za posebne razstave. Paviljon je primeren za dolgoročno uporabo in ga je mogoče opremiti z različnimi temami.

Mercedes eActros 600 Experience World

eActros 600 Experience World lahko obiščete med običajnim odpiralnim časom centra za pomoč strankam v tovarni Mercedes-Benz v Wörthu. Je del obsežnega doživetvenega in komunikacijskega koncepta za stranke podjetja Mercedes-Benz Trucks. Ta bo v prihajajočih 18 mesecih vključeval tudi testne vožnje z vozilom eActros 600 na izbranih poteh na jugozahodu države za stranke iz celotne Evrope ter vodenja skozi eTruck Charging Park in največjo tovarno Mercedes-Benz Trucks v Wörthu.


Fotogalerija