cargo-partner prizadetim v potresu na Hrvaškem podarja mobilne hiške

cargo-partner ekipe iz celotne regije so se povezale, da bi pomagale družinam, katerih domovi so bili uničeni v potresu 29. decembra. Podjetje je doniralo dvanajst novih bivalnih zabojnikov, ki bodo tem družinam služili kot začasne bivanjske enote, dokler si ne bodo s pomočjo lokalnih oblasti obnovili svojih domov.

cargo-partnermobile-homes-croatia01

Potres, ki je 29. decembra 2020 prizadel osrednjo Hrvaško, je povzročil, da so številni ljudje ostali brez strehe nad glavo. Mnogi še vedno spijo na prostem, razmere pa še poslabšuje hladno vreme. Da bi žrtvam potresa zagotovili čim hitrejšo pomoč, se je podjetje cargo-partner povezalo z lokalnimi organizacijami in doniralo dvanajst novih zabojnikov za tiste, ki so izgubili domove.

Bivanjske enote za najmanj dvanajst družin

Do 21. januarja je bilo dostavljenih že osem zabojnikov, preostali štirje so bili dostavljeni 23. januarja. Vsak zabojnik ima osnovno pohištvo in opremo, vključno s štirimi posteljami, majhno kuhinjo, grelnikom in kemičnim straniščem. V enem zabojniku lahko bivajo štirje ljudje, kar pomeni, da projekt zagotavlja zavetje vsaj dvanajstim družinam. Da bi pomoč zares dosegla tiste, ki jo najbolj potrebujejo, so akcijo izvedli v tesnem sodelovanju z lokalnimi oblastmi.

Zoran Starčević, direktor podjetja cargo-partner na Hrvaškem, se strinja, da je treba ukrepati hitro: »Kljub mrazu in snegu trenutno veliko ljudi spi zunaj ali v svojih avtomobilih. Mnogo družin ima tudi živino, zato morajo ostati blizu svojih domov. Delamo vse, kar je v naši moči, da čim hitreje zagotovimo pomoč tam, kjer je potrebna.«


Pomoč iz sedmih cargo-partner podružnic

Hrvaški cargo-partner ekipi, ki je podarila pet zabojnikov, so se pri projektu pridružile še cargo-partner podružnice iz Avstrije, Srbije, Slovenije, Madžarske, Romunije ter Bosne in Hercegovine. Direktor podjetja cargo-partner na Hrvaškem vidi to pobudo kot potrditev skupnih korporativnih vrednot, ki jih gojijo v logističnem podjetju: »Naša korporativna vrednota We take it personally – biti partner vključuje močno komponento družbene odgovornosti in solidarnosti. Poleg donacije našega podjetja bi se rad zahvalil tudi našim zaposlenim na Hrvaškem, ki so se nemudoma neformalno organizirali ter zbrali denar za donacijo tistim, ki jih je potres najbolj prizadel."

Ko so za pobudo podjetja cargo-partner slišali pri hrvaški humanitarni organizaciji Dobra Volja, je slednja stopila v stik z logističnim podjetjem, ter predlagala sodelovanje pri še enem projektu. Neprofitna organizacija je zbrala več palet doniranih sredstev iz Nemčije, predvsem oblačil in drugih osnovnih potrebščin. cargo-partner je organizaciji zagotovil brezplačno skladiščenje in logistične storitve, organizacija Dobra Volja pa je v zameno del zbranih sredstev namenila ljudem, ki so se selili v nove bivalne zabojnike.

Zoran Starčević priznava, da je tu potrebnega še veliko dela: »Družine, ki smo jim pomagali, so za to učinkovito začasno rešitev zelo hvaležne. Najpomembneje pa je, da jim mobilne hiške nudijo toplo zavetje dokler ne obnovijo svojih domov. Razmere so še vedno zelo kritične, a na srečo so se tudi številne druge organizacije lotile podobnih akcij za podporo prizadetim v potresu. Pomoč je na poti in to daje ljudem moč, da se še naprej borijo za boljšo prihodnost. "

Fotogalerija