cargo-partner organiziral kompletno vlakovno kompozicijo iz Linza v Qingdao

Logistično podjetje cargo-partner je za mednarodnega proizvajalca vlaken organiziralo kompletno vlakovno kompozicijo (block train) iz avstrijskega Linza do mesta Qingdao na Kitajskem. Vlak, ki ima 46 vagonov je naložen s 40 ft zabojniki in prevaža pošiljko vlaken, izdelanih na osnovi lesa kot obnovljive surovine. Pošiljka je šla na pot v petek, 9. oktobra ter bo po železni svilni poti prispela na cilj, v mesto Xi'an na Kitajskem, v 16 dneh.

cargo-partnerlenzingblocktrain02
Robert Groiss, Business Development Manager (v imenu g. Petra Kissa, CEO) iz podjetja Metrans; Stefan Krauter, generalni direktor podjetja cargo-partner; Erich Haider, MBA, generalni direktor podjetja Linz AG; Mag. Thomas Stelzer, guverner Zgornje Avstrije; Klaus Luger, župan Linza; Marco Schlimpert, višji podpredsednik za Evropo in Ameriko pri podjetju Lenzing AG; Roland Hawranek, Direktor poslovanja z zabojniki, podjetje DBO Bahnoperator.

Obe podjetji se strinjata, da je promet prek nove svilne poti strateška, okolju prijazna, hitra in stroškovno učinkovita alternativa letalskim in ladijskim prevozom. Potem ko je podjetje Lenzing konec avgusta poslalo prvi vlak iz Dunaja v Šanghaj, je tokrat za organizacijo železniškega prevoza iz Linza v Qingdao zadolžilo logistično podjetje cargo-partner. Celotno vlakovna kompozicija obsega skupno 46 zabojnikov (40'), napolnjenih z vlakni TENCEL™, od katerih so jih 28 naložili v mestu Lenzing, nadaljnjih 18 pa v občini Heiligenkreuz. Blago so do najbližjega železniškega terminala dostavili s tovornjaki. Ko bodo zabojniki prispeli na ciljni terminal v Xi’anu, jih bodo prav tako s cestnim prevozom dostavili v Qingdao.

Slovesnosti ob odhodu vlaka s kontejnerskega terminala v Linzu so se udeležili visoki predstavniki avstrijske vlade, med njimi guverner Zgornje Avstrije, mag. Thomas Stelzer, župan Linza Klaus Lugner, ter direktorica sekcije za logistiko pri Zgornjeavstrijski gospodarski zbornici, Josefine Dieser. Poleg predstavnikov avstrijskih železnic so se dogodka udeležili tudi generalni direktor podjetja Lenzing AG, Erich Haider, MBA; višji podpredsednik za Evropo in Ameriko pri podjetju Lenzing AG, Marco Schlimpert in generalni direktor podjetja cargo-partner mag. Stefan Krauter.


Na tiskovni konferenci je lastnik in generalni direktor podjetja cargo-partner Stefan Krauter poudaril dobro sodelovanje med podjetjema: »cargo-partner in Lenzing AG že več kot 10 let uspešno sodelujeta, predvsem na področju ladijskih prevozov. Ko se je podjetje Lenzing pred kratkim obrnilo na nas zaradi začasno povečanega povpraševanja s Kitajske in prosilo za zanesljivo alternativo, se je naša izkušena ekipa takoj lotila organizacije železniškega prevoza po novi svilni cesti "

Marco Schlimpert (Lenzing AG) dodaja: »Zaradi velikega povpraševanja kitajskih proizvajalcev in trgovcev po trajnostno proizvedenih vlaknih našim strankam na Kitajskem pod blagovno znamko TENCEL™ dostavljamo vlakna Lyocell in Modal. Železniški transport nam omogoča, da blago prevažamo na okolju prijazen način, ter da doseže naše stranke na Kitajskem dvakrat hitreje kot po običajni pomorski poti.«

 »Ta edinstveni projekt ni le dokaz izvozne moči Zgornje Avstrije, ampak tudi okoljske in podnebne zavezanosti lokalne industrije. Upamo, da bosta podnebna osveščenost in „Made in Upper Austria“ v prihodnosti postala neločljiva izraza. Danes smo naredili pomemben korak v tej smeri,« je poudaril Thomas Stelzer, guverner Zgornje Avstrije.

 Več kot 10 let uspešnega sodelovanja s podjetjem Lenzing AG

Skupina Lenzing je globalno podjetje s sedežem v Avstriji in se zavzema za ekološko odgovorno proizvodnjo posebnih vlaken na osnovi lesa kot obnovljive surovine. Lenzing je s svojimi inovativnimi produkti in tehnološkimi rešitvami pomemben partner svetovnim proizvajalcem tekstila in netkanih materialov ter lastnik številnih inovacij. Visokokakovostna vlakna so osnova za različne tekstilne in netkane izdelke, od elegantnih ženskih vrhnjih oblačil do vsestranskega jeansa in visoko zmogljivih športnih oblačil. Lenzingova vlakna so zaradi svoje visoke kakovosti ter biološke razgradljivosti zelo primerna tudi za higienske izdelke in uporabo v kmetijstvu.


Podjetji Lenzing in cargo-partner že več kot deset let tesno sodelujeta pri intermodalnem izvajanju mednarodnih ladijskih prevozov, kar vključuje tudi prevoze blaga iz avstrijskih obratov v Lenzingu in Heiligenkreuzu ter iz proizvodnega obrata v Paskovu na Češkem. Z izvedbo železniškega prevoza je cargo-partner znova dokazal svojo vsestranskost pri zagotavljanju prilagojenih rešitev svojim strankam

Fotogalerija