Transporter sedme generacije že prihodnje leto?

Pri Volkswagnu se že vneto pripravljajo na predstavitev novega Transporterja sedme generacije, ki naj bi bil v tovorni in potniški izvedbi naprodaj v prihodnjem letu.

52-532-1
Za pogon bodo na voljo bencinski in dizelski motorji, prav tako pa bodo na voljo še hibrid, priključni hibrid. Popolnoma električna različica bo na voljo v sklopu električne družine ID.

Čeprav je minilo komaj leto dni od predstavitve modelov T 6.1, priprave na predstavitev najnovejše različice niso prav nič nenavadne. Transporter T6 je namreč izdelan na platformi pete generacije (T5), sedma generacija pa bo narejena na povsem novi osnovi. Kot je moč razbrati s fotografij, bo daljši previs spredaj zagotavljal prostornejšo kabino. V notranjosti naj bi Transporterju T7 namenili podoben nabor tehnoloških nadgradenj kot Golfu. Osnova platforme je MQB, ki jo poznamo že iz drugih Volkswagnovih modelov. Sedma generacija tega pridobljenega dostavnika bo voljo v več različicah in s pogonom na sprednji kolesi ali vsa kolesa. Za pogon bodo na voljo bencinski in dizelski motorji, prav tako pa bodo na voljo še hibrid, priključni hibrid. Popolnoma električna različica bo na voljo v sklopu električne družine ID.

Fotogalerija