Brez smrtnih žrtev na cestah

V okviru evropskega tedna mobilnosti poteka kampanja v podporo projektu EDWARD. Vsi sodelujoči v tem projektu so si za cilj zadali, da 21. septembra 2017 na cestah po Evropi ne bo nobene smrtne žrtve. V Sloveniji so se za ta namen povezali predstavniki Policije, Javne agencije RS za varnost prometa in Ministrstva za infrastrukturo.

Brez smrtnih žrtev

V četrtek, 14. septembra bodo v skupni izjavi za javnost, ki bo ob 12. uri na avtocestnem počivališču Ravne (Kozina), javnost ponovno opozorili na pomen prometne varnosti.

Vse voznike pozivajo naj s previdno in odgovorno vožnjo tudi sami prispevajo k varnejšim evropske cestem. Šteje namreč ravnanje prav vsakega posameznika, ki je udeležen v cestnem prometu! Ob tej priložnosti bo potekal tudi nadzor prometa, ki ga bodo policisti izvajali skupaj z inšpektorji Inšpektorata RS za infrastrukturo in pri katerem bodo sodelovali tudi predstavniki inšpekcijskih služb evropskih držav.

S projektom EDWARD (v ang. European Day without a Road Death) lahko pomembno prispevamo k nadaljnjemu zmanjševanju števila umrlih in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah. Projekt v okviru evropskega tedna mobilnosti med 16. in 22. septembrom in ob podpori Evropske komisije letos že drugo leto zapored organizira Evropska mreža prometnih policiji -Tispol. 

Več na https://projectedward.eu