5 CF Electric tovornjakov za Amazon

DAF bo angleški podružnici Amazona dobavil pet vlačilcev CF Electric. Popolnoma električni tovornjaki se bodo tako pridružili Amazonovi floti dostavnih vozil za prevoze na srednje dolge razdalje. Obenem bodo to tudi prvi Amazonovi električni tovornjaki za prevoze na srednje dolge razdalje v Evropi.

daf-cf-electric-amazon-uk-1
Amazon bo v svoj vozni park dodal pet vlačilcev DAF CF Electric.

Dobava vozil pomeni pomemben mejnik pri elektrifikaciji Amazonove flote, saj so del strategije Shipment Zero. S to želijo pri Amazonu do leta 2030 50 odstotkov pošiljk dostaviti brez lokalnih emisij. Pet vozil bo nadomestilo dizelske tovornjake, kar ima za posledico do 160.000 prevoženih kilometrov z energijo iz obnovljivih virov in zmanjšanje emisij CO2 za približno 170 ton.

DAF CF Electric je na voljo kot vlačilec 4 x 2 (skupna masa: 37 ton) in šasija 6 x 2 (skupna masa: 28 ton) s krmiljeno sledilno osjo. Električni motor z močjo 210 kW (240 kW) črpa svojo moč iz baterije kapacitete 350 kWh. Polnjenje baterij (polna kapaciteta) z uporabo polnilne postaje z zmogljivostjo 250 kW traja le približno 75 minut.