200 kg dodatne nosilnosti za FL

Volvo je sedaj svoj tovornjak FL, ki je specializiran za mestno distribucijo, še dodatno izboljšal. Tako izboljšan tovornjak nudi še večjo produktivnost, saj sedaj premore kar 200 kg dodatne nosilnosti.

Novice arhiv

Novi štiri cilindrski motor Euro 6, s 5 - litri delovne prostornine premore 210 KM in 800 Nm ali 240 KM in 900 Nm navora. Motor je na voljo tako v 14, kot tudi 16 tonski različici tovornjaka. Bistvena prednost prenovljenega motorja in menjalnika je skupni prihranek na teži, ki znaša kar200 kg manj v primerjavi z šestvaljnim Euro 6 motorjem.

Prihranek kilogramov na pogonskem sklopu je ustvaril priložnost za dodaten tovor. Volvo trenutno pospešeno razvija nove različice motorjev z manj cilindri, s katerimi pa bodo še vedno ohranili zmogljivost in zanesljivost več cilindrskih motorjev. Dodatna novost je možnost naročila sistema za upravljanje z voznim parkom Dynafleet direktno iz tovarne vključno z novim tovornjakom Volvo FL ali FE.

Z uporabo te storitve lahko stranka spremlja poslovanje v realnem času preko spletnega vmesnika ali mobilne aplikacije in tako dobi dragocene informacije, ki pomagajo povečati učinkovitost.