Zmagovalec nagrade za digitalni razvoj

Riwal, specialist za najem in prodajo dvižnih košar, ploščadi in teleskopskih viličarjev, je bil proglašen za zmagovalca nagrade za digitalni razvoj, ki jo podeljuje vrh mednarodnih nagrad za dvižne košare in ploščadi za delo na višini IAPA.

8275529916911046643660443441141219328000000o
8275529916911046643660443441141219328000000o

Z osvojitvijo te nagrade so sodniki prepoznali dodano vrednost, ki jo Riwal v obliki digitalnih rešitev ponuja svojim strankam. Med spletnim dogodkom je bilo prisotnih več kot 1100 strokovnjakov iz več kot 76 držav, zaradi česar je bila ta podelitev nagrad IAPA najbolj obiskana prireditev doslej! Nagrada je dokaz, da je Riwal vodilni na digitalnem področju. Stranke cenijo praktično uporabnost aplikacij, kar jim omogoča bolj učinkovito delo kot kdaj koli prej.


Pedro Torres, izvršni direktor podjetja Riwal, pravi: »Zelo smo ponosni, da smo prejeli nagrado za digitalni razvoj. To je pomembno priznanje za vso trdo delo, ki smo ga v podjetju vložili za uresničevanje teh digitalnih rešitev za naše stranke po vsem svetu. Glede na to, da so mednarodne nagrade za dvižne ploščadi in košare za delo na višini prepoznavne po vsem svetu, nam je v čast, da smo bili priznani na tej ravni."

V zadnjih letih se je Riwal osredotočil na razvoj širše palete digitalnih orodij, ki omogočajo lažji in bolj pregleden najem.

Portal in aplikacija My Riwal strankam omogoča vpogled v podatke, kot so:

  • število izposojenih naprav,
  • izkoriščenost naprav,
  • CO2 emisije,
  • sledenje ur delovanja naprav s programom Track & Trace,
  • enostavnost najema in odjavljanja najema,
  • dokumenti s specifikacijami najetih strojev.

Način poslovanja imenovan tudi The Riwal way učinkovito uporablja tudi BIM tehnologijo. BIM se uvršča med najbolj zaželene tehnologije, ki so danes na voljo. Vsi drugi trendi, kot na primer 3D tiskanje, robotika, modularna in montažna gradnja, virtualna resničnost (VR), razširjena 3D resničnost (angl. Agumented Reality), digitalni dvojčki in senzorji so močno povezani z informacijskim modeliranjem zgradb (BIM). Z uporabo tehnologije BIM Riwal svojim strankam pomaga ustvariti personaliziran digitalni načrt dela na višini, s čimer zagotovi, da vedno izberejo pravo dvižno napravo. Tako pomaga izboljšati njihovo učinkovitost in zmanjšati CO2 izpuste pri projektu.

V mobilni aplikaciji za najem My Riwal je na voljo tudi funkcija razširjene 3D resničnosti. Z njo lahko dvižne košare in ploščadi virtualno umestite na izbrano mesto projekta, in vidite, kako velika je naprava, do kod seže njena delovna višina in ali gre skozi ozke prehode.

Na zadnje je pomembno omeniti tudi virtualno resničnost, ki jo Riwal prek simulatorja ponuja za usposabljanje za delo na višini. S simulatorjem lahko vsak dan učinkovito usposobite desetine operaterjev kar na delovišču samem. Postavljen je tudi v zgolj za usposabljanje opremljen kombi in je na ta način mobilen. Posledično je uporaben za vse vrste projektov po Evropi. Osvežitev ali pridobitev veščin upravljavcev na lokaciji zmanjša stroške okvar in zagotavlja, da delo poteka nemoteno.