Zaseženo tisoče ponarejenih Euro palet v Belgiji

European Pallet Association e.V. (EPAL) svari pred ponaredki palet iz Ukrajine. Tisoče ponarejenih Euro palet iz Ukrajine so odkrili v Belgiji 19.12.2016 v bližini nizozemske meje.

Razveseljivo in pozitivno sporočilo EPAL-a o uspehih proti pirateriji!

Zaustavljeni so bili skupno štirje ukrajinski tovornjaki naloženi s ponarejenimi Euro paletami, že dostavljeni ponaredki pa so bili zaseženi.

Akcijo je bilo mogoče izvesti ob tesnem sodelovanju belgijskega EPAL-Nacionalnega komiteja Belepal z EPAL-predstavništvom v Ukrajini. Poleg Belepala so bili udeleženi tudi Mednarodna železniška zveza UI in njena kontrolna organizacija SGS, potem ko je ukrajinsko predstavništvo EPAL-a podkrepljeno opozorilo na problem masovnega ponarejanja UIC-palet v Ukrajini ter pozvalo EPAL in UIC k ukrepanju.

Od zaseženih ponaredkov je 90% označeno z blagovnimi znamkami EUR /EUR ali UIC, 10% je označenih z blagovno znamko EPAL.

Pri odkritih ponaredkih gre za palete manjvredne kakovosti. Evropsko paletno združenje e.V. (EPAL) je v preteklosti v številnih publikacijah že opozorilo na to, da je treba EPAL Euro palete kupiti samo pri licenciranih proizvajalcih in popravljalcih.