Zaradi razvoja avtomobilske logistike širijo iLogistični center v Dunajski Stredi

Mednarodni ponudnik info-logističnih storitev je povečal skladišče v Dunajski Stredi na Slovaškem ter omogočil več kot 3.600 dodatnih paletnih mest. Sedaj ima skladišče skupno 26.700 paletnih mest na 18.300 m2 površine. Neposredna povezava do kontejnerskega terminala METRANS omogoča enostaven železniški dostop do večjih evropskih pristanišč in preko nove svilne poti nadalje do Kitajske.

cargo-partner
cargo-partner zaradi razvoja avtomobilske logistike širi iLogistični center v Dunajski Stredi

Z nedavno razširitvijo iLogističnega centra v Dunajski Stredi želi cargo-partner racionalizirati delo v skladišču, povečati učinkovitost in ustvariti več prostora za stranke iz avtomobilske industrije. Z omenjeno investicijo so na 1.000 m² pridobili dodatnih 2.727 paletnih mest za euro palete (120x80 cm) in 900 mest za palete dimenzije 160x80 cm. Učinkovito skladiščno logistiko zagotavljata dva nova indukcijsko vodena viličarja (VNA) za ozko regalni sistem. Viličarji se uporabljajo pri skladiščenju in storitvah dodane vrednosti kot npr. pobiranju drobnih artiklov, opremljanju ter pakiranju več kot milijon izdelkov letno dveh pomembnih strank avtomobilskega sektorja, ki zahteva visoko stopnjo natančnosti.


Rastemo skupaj z dolgoročnim partnerjem iz avtomobilske industrije

Tibor Majzún, direktor podjetja cargo-partner na Slovaškem navaja razloge za širitev: »V ospredju zadnje investicije v Dunajski Stredi je bila predvsem želja po izboljšanju in razširitvi sodelovanja z našo dolgoročno stranko iz avtomobilske industrije. Veseli smo, da bomo lahko z več kot 3.600 dodatnimi paletnimi mesti racionalizirali naše skladiščne procese in skupaj z našo cenjeno stranko dosegli nadaljnjo rast. Naša izkušena ekipa iLogističnega centra na osnovi dolgoletnih izkušenj iz logistike avtomobilske industrije, industrijskih rezervnih delov, visokotehnoloških strojev ter blaga izrednih dimenzij in projektnih pošiljk ponuja vrsto storitev z dodano vrednostjo ter zagotavlja kakovost in skrbnost na vsakem koraku oskrbovalne verige."


Središče za intermodalne pošiljke za novo svilno pot

Zaradi neposredne povezave z železniškim kontejnerskim terminalom METRANS ima iLogistični center v Dunajski Stredi v povprečju en dan prednosti v primerjavi s podobnimi storitvami. Zaradi tega ga štejemo za enega najpomembnejših železniških središč skupine cargo-partner v Evropi. Ugodna lokacija skladišča omogoča železniški dostop do večjih evropskih pristanišč in prevoze na Kitajsko po novi svilni poti. Preko tega intermodalnega središča cargo-partner dobavlja avtomobilske nadomestne dele vodilnim avtomobilskim proizvajalcem v več evropskih državah, vključno s Slovaško, Madžarsko, Avstrijo in Češko.

Nenehne širitve in rast povpraševanja v regiji

Od izgradnje prvega skladišča v letu 2012 ter drugega skladišča v letu 2016, je cargo-partner iLogistični center v Dunajski Stredi povečal vsako leto, da bi lahko zadostil vedno večjemu povpraševanju strank. Danes ima center 18.300 m² skladiščnega prostora z 27.600 paletnimi mesti, od tega je 3.300 m² carinskega skladišča. Poleg iLogističnega centra v Dunajski Stredi, cargo-partner upravlja še eno skladišče v Bratislavi s skupno površino 8.200 m² in 14.000 paletnimi mesti.

O podjetju cargo-partner

Podjetje cargo-partner je ponudnik celostnih informacijskih logističnih storitev v zasebni lasti, ki ponuja širok portfelj storitev letalskih, ladijskih in kopenskih prevozov ter skladiščne logistike. Podjetje ima več kot 30-letne izkušnje na področju informacijske tehnologije in optimizacije celotne oskrbovalne verige, po meri prilagojene storitve pa načrtuje za širok spekter panog in tako ustvarja konkurenčno prednost za svoje stranke povsod po svetu. Ustanovljeno leta 1983, je podjetje cargo-partner v letu 2019 ustvarilo promet v višini 821 milijonov evrov in trenutno zaposluje 3.150 ljudi po vsem svetu.