Zapora predora za tovornjake in avtobuse

V predoru Karavanke je včeraj dopoldne prišlo do poškodbe visokonapetostnega kabla, ki napaja del prezračevalnega sistema na slovenski strani predora Karavanke. Po ugotovitvi napake so predor iz varnostnih razlogov zaprli, okoli 15. ure pa skozenj ponovno sprostili promet vozil z največjo dovoljeno maso do 3,5 tone, saj jim lahko zagotovijo varno uporabo predora.

Predor Karavanke
Predor Karavanke | Foto: DARS

Delavci pooblaščenega izvajalca (Siemens) so že preučili obseg poškodbe in ocenili, da bo popolna sanacija trajala pet do šest tednov. Kljub temu v družbi DARS skupaj z zunanjimi izvajalci aktivno iščejo začasne rešitve, da bi zagotovili nemoten promet skozi predor.

V družbi DARS bodo naredili vse, da bi do začetka prihodnjega tedna začasno sanirali poškodbo in zagotovili promet skozi predor tudi za tovorna vozila in avtobuse. Z avstrijskim upravljavcem se tudi dogovarjajo, da bi v vmesnem času skozi predor uredili organizirane prevoze tovornih vozil v nadzorovanih konvojih v vnaprej določenih časovnih terminih.

Dokler ne bo omogočena uporaba predora, voznikom vozil nad 3,5 tone še vedno priporočajo uporabo alternativnih poti oziroma drugih mejnih prehodov. O novih informacijah v zvezi s tem bodo uporabnike sproti obveščali.