Wizz Air z ljubljanskega letališča tudi v Skopje

Wizz Air, najhitreje rastoča letalska družba v Evropi in najbolj trajnostna letalska družba na svetu, širi ponudbo letov z ljubljanskega letališča. 27. septembra, je vzpostavil povezavo v Skopje, kamor bo lete ponujal dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo.

Wizz Air A321
Wizz Air A321 | Foto: Fraport

Skopje je že 23. redna letalska povezava, ki je z ljubljanskega letališča na voljo v poletnem voznem redu. Sredi septembra je z Brnika poletel 900.000. potnik, do konca leta je pričakovati, da bo prek Letališča Ljubljana potovalo več kot 1,2 milijona potnikov.

Nizkostroškovni prevoznik Wizz Air je vzpostavil novo povezavo z ljubljanskega letališča. Lete v Skopje bo ponujal celo leto, in sicer dvakrat na teden, vsako sredo in nedeljo. Opravljal jih bo z 230-sedežnim letalom Airbus A321. Wizz Air z Brnika leti tudi na londonsko letališče Luton. Skupaj z novo povezavo v Skopje je z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana trenutno na voljo pet povezav nizkostroškovnih prevoznikov. Poleg omenjenih dveh prevoznika Wizz Air lahko potniki izberejo še lete Transavie v Amsterdam, Transavie France v Pariz in easyJeta v London, Gatwick. 

Letalske vozovnice v Skopje so na voljo na spletni strani prevoznika wizzair.com, že od 24,99 evrov naprej za enosmerno vozovnico.