Waberer's se širi v Srbijo

Madžarska transportna in logistična skupina Waberer’s je kupila 55-odstotni delež v MD International (MDI), ključnem akterju na srbskem distribucijskem trgu.

Waberer's
Waberer | Foto: Waberer's

Waberer’s je pridobil tudi opcijo za nakup preostalega 45-odstotnega deleža družbe, ki se ukvarja z domačo distribucijo in cestnim prevozom blaga ter skladiščenjem. "Pridobitev večinskega deleža v MDI je prvi pomemben korak na poti k temu, da postanemo vodilni ponudnik kompleksne logistike v regiji," je dejal predsednik in izvršni direktor družbe Warberer Zsolt Barna. "Waberer's je na Madžarskem dosegel pomemben uspeh na področju celovitih logističnih storitev, ki jih namerava v prihodnje regionalno razširiti s prevzemi."

MDI je leta 2022 poročal o prihodkih v višini 50,3 milijona EUR, z EBIT v višini 2,1 milijona EUR in čistim dobičkom v višini 1,7 milijona EUR. Transakcijo bo v skladu s cilji, zastavljenimi ob izdaji obveznic, financiral Waberer's iz obveznic, izdanih v letu 2022. V skladu s pogoji transakcijske pogodbe sta se lastnika Waberer's in MDI dogovorila za sodelovanje pri nadaljnjem razvoju in naložbah, s poudarkom na načrtovani skupni širitvi skladišča.